Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA SE NASTAVLJA
Povratak na članak

Kineski Huawei skida se s crne liste, smije trgovati sa SAD-om

Summit G20 u japanskoj Osaki zasjenio sastanak o trgovini SAD-a i Kine, postignuto je primirje i dogovoren nastavak pregovora o carinama

Komentari 14

MM
Marko_M
15:25 30.06.2019.

A toliko price kako ce USA ne znam sto...

VL
AD
adrad
14:40 30.06.2019.

Ne bih se iznenadio da je cijela priča sa Huawei-em unaprijed izrežirana i da je i sam Trump na njihovoj platnoj listi. A to dokazuju uspjesi Huawei-a na svim poljima i to odmah nakon Trumpovog uplitanja.

VL
MX
Mister X
17:21 30.06.2019.

Kinezi su mi najbolji izabrali su Trampa a naivčine u Americi su istraživali i mislili smo u jednom smijeru dali je Putin krivac . Istraga je završena i ako nije Putin onda nije nitko drugi im izbrao Trampa .. Superer su na pravog krivca Kinu uopće ne nisu ni pomisliti zbog ovisnosti ? Ovdje je sasvim jasno kako su Huweijcima napravili super reklamu i predsjednicu Huaweia će moarti pustiti na slobodu..

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:38 30.06.2019.

U proizvode firme Huawei ugrađena su mnoga rješenja američke industrije. Svojim kratkovidnim rješenjima Donald Trump je otpočeo tehnološku revoluciju osamostaljenja u kineskoj IT industriji koja je krenula putem samostalnih rješenja u ogromnom dijelu IT industrije. To je izuzetno loše za SAD jer bi postojanje tako velike i osamostaljene industrije moglo dovesti i do lančane reakcije u drugim državama ili do interesnog udruživanja velikih zainteresiranih strana na štetu SAD-a. Pritisak SAD-a na Venecuelu i Iran i blokada njihovog izvoza nafte u Kinu i Japan dodatno uvjetuju tim utjecajnim državama odmak od SAD-a i čvršću borbu za svoje dobavljače o kojima ovisi njihova industrija. Politika blokiranja novca koje razne države pohranjuju u američke banke ili fondove mogla bi biti pogubna za SAD ako SAD nastavi s blokiranjem i otimanjem te imovine na bazi dnevne politike. Preventivnim povlačenjem novca i prodajom američkih dionica moglo bi doći do pada američkog ekonomskog rasta što bi na kraju dovelo i do demontaže republikanske prevlasti za duže vrijeme. Kina i Japan vlasnici su ogromnog broja američkih vrijednosnih dokumenata i njihov zajednički odgovor mogao bi biti zastrašujući. Stoga SAD polako hladi vatru koju su izazvali, Trump iako je ekstravagantan predsjednik barem postaje svjestan mogućeg ekonomskog odgovora i nadam se neće više otvoreno prijetiti.

VL
BA
Barbasmora
11:13 30.06.2019.

SAD se neko pokusa izvadit iz ove situacije. Da su sankvije ostale, SAD bi imao daleko najslabiju mrezu buduceg 5g interneta. Ali steta za SAD je ogromna. Huawei ce se osamostalit i nece nikad više bit ( toliko) ovisan odd SAD. Amerika nikad nije bila tako nisko u modernoj dobi...America first je napravio ogromnu stetu!

VL
MA
Matrix5
21:53 30.06.2019.

Trupa nekaj uplašilo?!

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
12:06 30.06.2019.

Ameri svuda potpaljuju vatru po svjetu. Ali doslo vrjeme da sad moraju sami gasiti.Dobro im Rusi pomrsise racune u Siriji Venecueli sad Iranu itd. Hoce carine svuda nametnut izvoli!. Eto dosad je Kina bila najveci kupac Americki prehrambeni prizvoda. Sad ce ih Rusi zamjeniti tj na Kineskom trzistu. Prije dvi god Rusi izvezli u Kinu prehrambeni namirnica u vrjednosti sest milijardi prosle god osamnest milijardi. Sad se racuna o izvozu od osamdeset milijardi. Plus prednost u Rusiji nema GMO hrane! Rusi ce uskoro hranit pola planete. A samim zatopljenjem planete Sibir ce postati u dogledno vrjeme najveca zitnica svjeta.Vec sam ranije pisao o tome Ali moji domaci amerikanci djelili minuse jer su veci Ameri od svih Amera. Medutim i san se u javu pretvara. A i sami vidite sta se sa klimon dogada.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.