Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULO 133 PUTNIKA

Kineski avion namjerno je srušen? Crna kutija otkrila dosad nepoznate detalje pada Boeinga

Rescue workers stand in a silent tribute to mourn plane crash victims in Wuzhou
Foto: Stringer/REUTERS
1/3
18.05.2022.
u 08:52

Američki dužnosnici tvrde kako podaci o letu ukazuju na to da je netko u kokpitu namjerno srušio mlaznjak

Boeing 737-800, zrakoplov kompanije China Eastern Airlines sa 133 putnika srušio se prije nešto manje od dva mjeseca na jugozapadu Kine, a podaci iz crne kutije sada pokazuju da je putnički avion namjerno srušen. 

Američki dužnosnici tvrde kako podaci o letu ukazuju na to da je netko u kokpitu namjerno srušio mlaznjak, piše Wall Street Journal. 

Zrakoplov je letio na velikoj visini kada se iznenada spustio i zabio se u planinu velikom brzinom. Podaci iz crne kutije pronađene na mjestu pada ukazuju na to da su naredbe upućene sustavima upravljanja kontrolama uzrok kobnog poniranja zrakoplova. 

- Zrakoplov je učinio ono što mu je netko u pilotskoj kabini rekao - navodi jedna od osoba upoznata s preliminarnom ocjenom.

Također, podupirući ovu procjenu američkih dužnosnika, izvor je rekao da kineske vlasti, koje vode istragu, do sada nisu otkrile nikakve mehaničke probleme ili probleme s kontrolama zrakoplova koji je pao 21. ožujka u južnoj Kini. Taj je model, inače, 'tegleći konj' svjetske zrakoplovne industrije i dio je obitelji tih Boeingovih zrakoplova koja ima jedan od najboljih sigurnosnih rekorda u komercijalnom letenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije