Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međudržavni incident

Kineski aktivist se nakon bijega sakrio u američko veleposlanstvo

'(FILES) This picture taken on March 28, 2005 shows blind activist Chen Guangcheng outside a house in Dondshigu village, in northeast China\'s Shandong province. Chinese Chen Guangcheng, the blind Chi
'STR'
28.04.2012.
u 17:49

Navodno se zbog Guangchenga između Kine i SAD-a vode pregovori na visokoj razini

Kineske i američke vlasti mogle bi se naći u novim problemima nakon što su razne aktivističke grupe u javnost iznijele informaciju kako je slijepi kineski aktivist Chen Guangcheng koji je nakon 19 mjeseci pobjegao iz kućnog pritvora pod zaštitom američkih vlasti. Naime aktivisti tvrde kako se samouki pravnik i gorljivi borac protiv prisilnih abortusa skriva u američkom veleposlanstvu u Pekingu, javlja Reuters, dok iz veleposlanstva nema nikakvih komentara.

Za vijest o Guangchengovu skrivanju u američkom veleposlanstvu svijet je saznao od organizacije ChinAid smještene u Teksasu iz koje je objavljeno kako su \"iz izvora bliskih Guangchengu saznali da se nalazi pod američkom zaštitom te kako se na visokoj razini vode pregovori između SAD-a i Kine o njegovu statusu\".

Komentara 11

OB
-obrisani-
21:36 28.04.2012.

28.04.2012. u 19:13h wahr je napisao/la: --------- Potpisujem.Zionacisti su podivljali i žele svjetski rat jer su opljačkali i bacili u dužničko ropstvo državljane SAD i EU.Znaju da će morati podnijeti račune svoje pljačke,a to odgađaju sa širenjem i otvaranjem novih sukoba.

MA
malitrn
22:40 28.04.2012.

ovaj nije samo slijep na oći već i na mozak ! Pobjgo od lije i došao u brlog mečki !

WA
wahr
19:13 28.04.2012.

Ovaj Kinez kojemu su Amerikanci dali status politickog zatvorenika je liferovan iz stana u americku ambasadu uz podrsku americke ambasade a to znaci uz podrsku americkog ministarstva vanjskih poslova a to je State Department. Ovaj Kinez se ogrijesio o zakon svoje zemlje i po zakonu te zemlje je kriminalac. Oni koji su pomogli da se on prebaci u americku ambasadu su isto po zakonu Kine kriminalci a da su to napravili u Americi isto bi bili kriminalci po americkom zakonu i demonizirani od strane americkog drustva i americkih medija. Kina ovo ne bi nikad napravila Americi zato jer ne zeli konflikt s Amerikom. Amerika, s druge strane, to radi Kini jer zeli konflikt i napetost. Americi konflikt odgovara ali ne Kini.. Tako je i prije tri dana bio pomilovan od predsjednika Medvedeva Rus Sergei Mokhnatkin. Sergei je udario policajca i bio je osudjen na 2 1/2 godine zatvora. Sad je slobodan covjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije