Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNO POSRAMLJIVANJE

Kineske vlasti na meti kritika: Ovako kažnjavaju one koji ne poštuju mjere i lockdown

Screenshot Twitter
29.12.2021.
u 17:42

Na snimkama koje se šire iz grada Jingxi vidi se kako po dvojica policajaca vode osobe u zaštitnim kombinezonima koji oko vrata nose svoje fotografije kako bi svi znali o kome je riječ

Četiri osobe koje su kršile epidemiološke mjere u Kini, odnosno nisu poštivale lockdown koji je na snazi u toj državi, javno su posramljene pred gomilom ljudi. 

Na snimkama koje se šire iz grada Jingxi vidi se kako po dvojica policajaca vode osobe u zaštitnim kombinezonima koji oko vrata nose svoje fotografije kako bi svi znali o kome je riječ. 

Riječ je o kazni javnog posramljivanja koja je ukinuta u Kini, no vlasti su je vratili u kolovozu ove godine kako bi kaznile one koji krše epidemiološke mjere. 

 

U Kini je na snazi strogi lockdown, a ljudima je dopušteno iz kuće izaći jedino kada se trebaju testirati ili u slučaju hitne zdravstvene skrbi. 

Četvorica koja je gradom provedena u paradi optužena su i za prijevoz ilegalnih migranata dok su kineske granice uglavnom zatvorene zbog pandemije. Grad Jingxi je u blizini kineske granice s Vijetnamom. 

Vlasti su paradom htjele poslati 'stvarno upozorenje', no naišli su na negativne reakcije javnosti te su mnogi kritizirali grubi pristup. 

Ključne riječi

Komentara 9

ZA
zagi101
18:27 29.12.2021.

e sad kak to nazvati? komunizam ili fašizam, ustvari to je jedno te isto

NN
novo nenormalni
18:29 29.12.2021.

Jesu li i ovi dobili 20kg hrane ili gube to pravo ako krše mjere? Pitam za kolegu iz središnjice?

Avatar Crorašar
Crorašar
18:22 29.12.2021.

Ovo su mokri snovi Beroša, Plenkovića i Božinovića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije