Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Žutom moru

Kina demonstrirala silu i pokazala što mogu njeni vojni zrakoplovi

kina
Foto: Reuters video screenshot
1/2
15.07.2015.
u 17:23

Borbeni zrakoplovi iz 'Plave jedinice' poslani su kako bi izvidjeli 'Crvenu jedinicu' koja ih je odmah otkrila te koristila elektromagnetsko ometanje i druge mjere

Kineska mornarica nedavno je u Žutom moru provela vježbu kako bi testirala međuoperabilnost različitih jedinica. U vježbi su sudjelovali borbeni zrakoplovi kao i zračne obrambene jedinice.

Borbeni zrakoplovi iz 'Plave jedinice' poslani su kako bi izvidjeli 'Crvenu jedinicu' koja ih je odmah otkrila te koristila elektromagnetsko ometanje i druge mjere.

 - Naši piloti moraju razumjeti važnost ranog uočavanja zrakoplova i donijeti najbolju odluku kako bi se postigli najbolji taktički rezultati, kazao je Cai Yanchun, jedan od pilota.

Kako je protekla vježba pogledajte u videu.

>> Rusija i Kina održavaju vojne vježbe na Mediteranu

Komentara 13

BJ
Ben Juda Talmudan
11:21 16.07.2015.

Malo pročitaje o američkom F-35 najskupljem avionu u povijesti ,čiji je razvoj stajao preko 1000 milijardi usd.Nedavno je doživio polom jer je pao na testu sa F-16.Kažu da su Kinezi pokupili taj dizajn za svoj stealth lovac,ali sve mane koje je dosad pokazao F35,kineska verzija ih nema.

Avatar abraham73
abraham73
16:13 16.07.2015.

bolji su " nasi" migovi 21

Avatar nekakav
nekakav
07:53 17.07.2015.

niti jedan avion pete generacije se nije proslavio. bolna činjenica za sve na svijetu je da u avionskoj tehnologiji nije bilo nikakvih otkrića niti novisti već 60 godina. rade aviona kao i brod, nema tu neke posebnosti. štedljiviji motori, na na račun bolje kontrole avionike, aerodinamike, inače i dalje jedna litra goriva daje tolku snagu kao što je davala i prije 60 godina. elektronika? srbi su tehnikom iz 60-ih srušili f-117, tehnologija 90-ih. nakon toga nije bilo više akcija, jer je smiješan način na koji je oboren u srbiji. kinezi ne kopiraju samo, oni i proučavaju, inovacije im nisu strane. rusi, klasika, najbolji dizajn, i najbolji motori, a poboljšavaju elektroniku. sve akcije amerikanaca u zadnjih 30 godina idu za time da se blokira ruski izvoz novijih aviona i na taj način uspori razvoj novijih ruskih aviona, jer su svjesni svoje ipak inferiornosti naspram rusa. američka nadmoć je samo u brojevima. nikad nisu napali ravnopravnog protivnika, već samo sirotinju teroriziraju. kinezi? pojam za sebe, neograničeni budžet. proizvode sve, od igle do aviona, satelita. njihov obujam proizvodnje najveći je na svijetu. 50% svega na svijetu proizvede se u kini, mada statistika priča da recimo amerika nešto proizvodi. pa se tako tv proizveden u kini smatra američkim proizvodom. iphone? treba nešto reći? dodati? ne treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije