Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri zemlje povukle priznanje
Povratak na članak

Kina želi pripojiti Tajvan, rat nije opcija, plan je ujedinjenje do 2050. godine

Tajvanci su se navikli na sve blagodati demokracije. Kad bi Peking pristao da oni ostanu demokratska zemlja, lakše bi došlo do ujedinjenja

Komentari 10

BO
bobannato
19:18 25.09.2018.

Tajvanu je suveren država i Kina nema pravo na tuđi teritorij. Nacija kineze ne postoji jer je Kina zemljopisnu pojam nešto slično kao da se kaže Europa dakle zemljopisa regija. Na području današnje Kine živi preko sto nacija i svaka nacija ima svoj jezik. Dakle sve te nacije u Kini na silu drži u jednoj državi komunistička partija. Kina nema pravo na Tajvanu.

VL
NE
Nepokolebljiv
18:50 25.09.2018.

Pravno Republika Kina (Tajvan) JE suverena nezavisna drzava medutim politicki to je jako zabrljano jer politika je nesto sto se mjenja prema dnevnim potrebama. U doba gradanskog rata u Kini obje strane komuniste Mao-Tze-Tunga te republikanska Chang-Kei-Seka u svojim ustavima NISU ukomponirale Formozu u drzavni teritorij jer su tada smatrali Formozu japanskim teritorijem. Nakon bjega Republikanaca na Formozu po povlacenju Japanaca Tajvan je ustanovljen kao suverena drzava. Takav je priznat na ovakav ili onakav nacin od VAZNIH drzava svijeta i susjeda pa misljenje tamo neke banana republike komunistickih simpatija nema neke narocite tezine. Konacno u oprostajnom govoru pred penziju komunisticki kineski Premijer Zsu Rondzi je 2001 spomenuo Naroduj Republiku Kinu i Republiku Kinu kao dvije suverene drzave. U komunistickim glasilima ponekad jesu no najcesce nisu dvije drzave a slicno je svuda u svijetu. Za sada je Republika Kina vojno dovoljno jaka da bi se mogla obraniti a ekonomski su takoder decenijama ispred Narodne Republike.

VL
KA
KaraMarko
06:51 25.09.2018.

Ekonomijom Kina se udruzuje dragi moji...ne pratite nove trendove...jos zivite u snu da USA i EU su blagostanje i buducnost...pa eto vam sad...

VL
DO
Dongfeng
13:31 25.09.2018.

Kakve blagodati demokracije? Tajvan nije imao demokraciju sve donedavno, i cijelo vrijeme su na vlasti bili isti. Otkad je postao demokracija stvari su polagano sve lošije i lošije. Ne postoje blagodati demokracije. To je sve luk i voda. Demonkracija je nakaradni sustav koji treba ukinuti a sa demonkratima se treba obračunavati onako kako to radi Kina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.