Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afrička svinjska kuga

Kina zabranila uvoz domaćih i divljih svinja iz Hrvatske i BiH

Donja Vrba: Farma svinja OPG Domagoja Becka
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
10.07.2023.
u 12:32

Bolest je u Hrvatskoj, prema podacima ministarstva poljoprivrede na kraju prošlog tjedna, potvrđena na 35 gospodarstava, a jedan slučaj zabilježen je i u populaciji divljih svinja.

Kina je u ponedjeljak zabranila izravan i neizravan uvoz domaćih i divljih svinja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine zbog pojave afričke svinjske kuge. Sve životinje koje uđu na teritorij Kine bit će vraćene u zemlju porijekla ili usmrćene, izvijestila je kineska carinska uprava u dva priopćenja.

Bolest je u Hrvatskoj, prema podacima ministarstva poljoprivrede na kraju prošlog tjedna, potvrđena na 35 gospodarstava, a jedan slučaj zabilježen je i u populaciji divljih svinja. Ministarstvo je istaknulo i da je postrožilo mjere suzbijanja ilegalne trgovine kako bi se spriječilo širenje zaraze. 

Osigurana je i hitna pomoć uzgajivačima na zaraženom području, dodali su, istaknuvši sredstva za dezinfekciju i opremu za izradu dezinfekcijskih barijera. Krajem lipnja pojava afričke svinjske kuge potvrđena je i u Bosni i Hercegovini.

POVEZANI ČLANCI:

>>VIDEO Državni tajnik Mladen Pavić dao izjavu na temu pojave afričke svinjske kuge

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije