Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODOBRENJE

Kina: Za sada ostaje na snazi politika jednog djeteta

Kina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
02.11.2015.
u 10:32

"Do ratifikacije, sve lokalne zajednice i vlasti moraju provoditi zakone o obiteljskom planiranju i pravila koja su trenutačno na snazi"

Kina mora nastaviti provoditi svoju politiku jednog djeteta dok ne stupe na snagu nova pravila koja dopuštaju svim parovima da imaju dvoje djece, priopćilo je kinesko Povjerenstvo za nacionalno zdravlje i obiteljsko planiranje.

Vladajuća Komunistička partija priopćila je prošloga tjedna da će Peking ublažiti svoju desetljećima staru politiku jednog djeteta. Plan promjene mora odobriti Svenarodni kineski kongres tijekom svog godišnjeg zasjedanja u ožujku.

Priopćenje Povjerenstva za nacionalno zdravlje i obiteljsko planiranje u suprotnosti je s izjavom jednog dužnosnika u južnoj pokrajini Huanu, koji je rekao prošloga tjedna da parovi koji trenutačno čekaju drugo dijete neće biti kažnjeni, piše Hunan Daily.  

"Do ratifikacije, sve lokalne zajednice i vlasti moraju provoditi zakone o obiteljskom planiranju i pravila koja su trenutačno na snazi", rekao je jedan dužnosnik Povjerenstva.

>> Manjak radne snage i višak starih: Partija će sad moliti Kineze da imaju djecu

>> Kina predstavila svoj prvi putnički zrakoplov

Komentara 2

Avatar Hrvatina_Nikola_Tesla
Hrvatina_Nikola_Tesla
12:35 02.11.2015.

Ovo mi smrdi na fašizam !?

Avatar Hazl113
Hazl113
13:58 02.11.2015.

Kina će u budućnosti morati naći hranidbeni izvor, a to će na žalost tražiti oružjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije