Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezapamćeno

Kina: Tisuće vozila zapelo u koloni dugoj više od 100 kilometara

kolona
Reuters/Pixsell
23.08.2010.
u 10:03

U nepreglednoj koloni, uz osobne automobile, nalazi se i nekoliko tisuća kamiona, a sitne prometne nesreće i vozila koja se kvare dodatno pogoršavaju situaciju.

Na autocesti prema Pekingu, u kineskoj provinciji Heibel, već devet dana stvaraju se kolone duge više od 100 kilometara. Od vozila koja se kreću puževom brzinom najviše koristi imaju stanovnici koji iscrpljenim vozačima prodaju hranu. Vozači krate vrijeme na različite načine, a jedan od najpopularnijih je kartanje.

U nepreglednoj koloni, uz osobne automobile, nalazi se i nekoliko tisuća kamiona, a sitne prometne nesreće i vozila koja se kvare dodatno pogoršavaju situaciju.

Nezampamćene kolone uzrokovali su radovi na autocesti zbog kojih su njeni kapaciteti znatno smanjeni. Rekonstrukcija autoceste bila je nužna zbog oštećenja nastalih prometovanjem teških kamiona.

Gužve će potrajati još neko vrijeme, a neki gospodarstvenici već sada trpe štetu jer im prijevoznici nisu u mogućnosti dostaviti traženu robu.

Komentara 2

KA
Kakma
17:39 23.08.2010.

Tako ti je to u zemlji sa 1,400.000.000 stanovnika.Ako ovako nastave 2100 ce ih biti 2,000.000.000 i bez goriva.Onda na bicikle.

DU
dugi
17:41 23.08.2010.

I to je vijest??? Zaista ste smijesni, pa mi to imamo svako ljeto. Razlika je u tome sto mi imamo dvije (ponekad, zamislite, cak i 3) trake u jednom pravcu, totalno zatrpane od austrijske ( i dalje) granice pa doo mora a oni imaju vjerojatno 8 traka u jednom pravcu. Naravno zatrpanost kod nas nema veze sa popravljanjem. Popravljali mi cestu ili ne, uvijek jem zakrcena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije