Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nosit će 24 zrakoplova
Povratak na članak

Kina porinula prvi vlastiti nosač zrakoplova

Državni mediji prenose da će nosač, izgrađen u luci Dalian na sjeveroistoku zemlje, stupiti u službu nakon 2020. godine

Komentari 6

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:58 26.04.2017.

Brodovi su ratni a posade su borbene. Ovaj novi kineski nosač aviona ima "skiju" na poletnoj stazi što je odlika sovjetske klase nosača aviona u kojoj je Kuznjecov ali i prvi kineski nosač Liaoning (bivši sovjetski Varyag, odnosno Riga). Izgledaa da su Kinezi pokušali primijeniti sve ono što su u eksploataciji "Liaoninga" naučili i ocijenili da je dobro rješenje. Kina je iskazala svoje pretenzije prema otočjima Paracel i Spartly (smještenih između Vijetnama i Filipina), iskrcala vojne posade, sagradila umjetne platforme za rakete kao i aerodrome tamo gdje je mogla a nosači aviona će joj koristiti ako će još oštrije iskazati svoje aspiracije na tom udaljenom području od Kine, pogotovo u mogućim napetostima oko otočja Spartly.

VL
DU
Deleted user
11:17 26.04.2017.

Bravo Kina, neće biti sigurno zadnji koji su porinuli,treba SADu pokazati zube da ne misle da su jedini koji imaju nosače.Treba se uzpostaviti vojna ravnoteža u svijetu i SADu pokaže da neće tako kao i do sada.

VL
HO
homofob
05:09 27.04.2017.

Ovaj novi jednako kao i kupljeni nosac su pilot projekti na kojima seuci. Kinanema dovoljno znanja ni tehnologije za tako opsezne projekte. Konacno kineski vojni avioni lete na ruskim motorima. Najnovija narudzba 16-tak SU-35 je sa svrhom da kopiraju tehnologiju proizvodnje naprednij motora. Nosac aviona s rampomza lansiranke ohranicava avione na polovinu ponesenog goriva i oruzja, medut s time se moraju pomiriti (za sada) jer parni katapult osim Amera nitko jos uvijek nema a o elektromagnetskom niti ne sanjaju.

VL
NA
navijeke
11:37 27.04.2017.

Gradnjom napadačkih plovila (nosači aviona ne spadaju u obrambena) Kina jasno daje do znanja kako mijenja vojnu doktrinu i više je nego voljna vojno djelovati kako bi provela sve što smatra da joj je u interesu. Očekuju nas (nažalost) vrlo zanimljiva vremena.

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
23:27 26.04.2017.

Ludi Zapadnjaci,pritisli su Rusiju koja dade vijetar u leđa Kineskoj vojnoj industriji...tko će ih sad zaustavit

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.