Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon summita G7
Povratak na članak

Kina 'pokazala zube' i izazvala novi incident: Poslali 28 vojnih zrakoplova u tajvanski zračni prostor

Kineska operacija provedena je samo nekoliko dana nakon što je summit G7 naglasio važnost mira i stabilnosti oko Tajvanskog tjesnaca i potaknuo mirno rješavanje pitanja između Kine i Tajvana.

Komentari 10

TM
trade_mark
12:05 16.06.2021.

prvo su posijali virus i šutili o tome mjesecima. i nije im bilo dosta pa sad malo maltretiraju po susjedstvu.

VL
Avatar Malazan
Malazan
12:30 16.06.2021.

Tih maleckih se uvik treba čuvati. Pogotovo jer ih je preko milijardu. Oni pošalju milijun manćkinsa u smrt a da ne trepnu okom i ne osjete.

VL
XA
xaron
16:28 16.06.2021.

Poslali 28 vojnih zrakoplova… Ma poslali bi oni 29 , ali taj im se pokvario.

VL
AJ
Admine jebiti zelenski mater.
17:44 16.06.2021.

I sda se ceka reakcija zapadni diktatora,da se vidi kako ce raegovati,i koje sankcije sljede,to je domet zapadni okupatora.

VL
SI
sisavac
14:32 16.06.2021.

kina nema teritorijalnih pretenzija, a ono malo sukoba oko granice se odnosi na crte koje su zapadni carevi i kraljevi crtali ravnalom i trokutom u londonu, parizu, i to je sve sa indijom. vijenam riješen. sukob sa sssr-om oko granice na amuru riješen, sovjeti se malo povukli sa spornog područja, koje nikad nije bilo jasno određeno čije je... sa sssr-om je i inače zanimljivo bilo kinezima, nekad davno su sklopili ugovor o granici na amuru, rijeka je granica, svatko ima svoju obalu. međutim, kinez kakav već jest, marljiv, je svoju obalu utvrđivao, pojačavao, sanirao štete od odrona, dok rusi nisu, njihova obala propada, pa rijeka počne mijenjati tok, i u zadnjih 10-ak godina rusija izgubila stotine hektara teritorija, bez da je išta mogla napraviti nakon promjene toka. provjerite. ako ne vjerujete. o tome naši mediji ne pišu, ruski pišu, al to državu, vrh, ne dira, ona smatra da su to poslovi gubernatora, koji pak uglavnom ne rade ništa, jer su većinom, kao i američki senatori, bogataši. nemojte kineze gledati očima zapjenjenih američkih političara. svijet ide naprijed. očekivati da će zapadne zemlje zadržati primat od 2. svj. rata naovamo vječno je suludo. kina ima kontinuitet u tisućama godina, indija je tu, zemlje koje su same za sebe monstrumi. suton zapadnih starih kolonijalnih sila je već odavno počeo. azija ima sve adute u svojim rukama. nego, kome su ameri dužni tisuće milijardi dolara...? taj se dug ipak isplaćuje u ugovorenim ratama...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.