Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kina: Odšteta roditeljima djece oboljele zbog mlijeka zagađenog melaminom

29.12.2008.
u 10:56

Dvadeset dvije kineske tvrtke za preradu mlijeka upletene u skandal koji je izbio kada je otkriveno da mlijeko sadrži otrovni melamin, isplatit će odštetu obiteljima oboljele djece, objavilo je u ponedjeljak Udruženje za mliječne proizvode Kine (DAC) na svojoj internetskoj stranici.

Osim odštete svakoj od obitelji oko 300.000 registriranih žrtava mlijeka zagađenog melaminom, 22 tvrtke preuzet će i eventualne buduće medicinske troškove.

Prema podacima China Business News u fondu se nalazi oko 160 milijuna dolara.

Roditelji 294.000 djece oboljele zbog konzumacije mlijeka koje je sadržavalo melamin trebali bi primiti između 30.000 i 50.000 juana, izvijestio je u ponedjeljak China Daily, pozivajući se na informaciju koju je ovog vikenda iznio gospodarski časopis Caijing.

Obitelji preminulih beba dobit će po 200.000 juana, prema istom izvoru.

U aferu koja je izbila u rujnu upletene su ukupno 22 tvrtke za preradu mlijeka i cijela lepeza proizvoda koji sadrže mlijeko.

Najmanje šest osoba pojavilo se na sudu u Hebeiju u petak, ali još nije donesena nijedna presuda.

Još četiri osobe izići će pred sud u ponedjeljak, prema službenoj agenciji Nova Kina.

U srijedu počinje proces bivšem direktoru Sanlua Tian Wenhuu u Shijaiazhuangu.

Postoji mogućnost da su trgovci dodali melamin u mlijeko tih tvrtki kako bi prikrili da je razrijeđeno vodom. Melamin u malim količinama ne stvara probleme, ali u velikima može izazvati stvaranje bubrežnog kamenca i otkazivanje bubrega.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije