Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na Parlament
Povratak na članak

Kina je oprezna oko divljanja u Hong Kongu

Danas je guvernerka Carrie Lam najomraženija osoba u Hong Kongu. Stotine tisuća prosvjednika traže njezin odlazak, a prema nekim naznakama, i sama bi najradije dala ostavku

Komentari 2

Avatar TheJack
TheJack
02:55 04.07.2019.

Mislim da znam kamo ovo vodi.Balvasni na Blkanu su nepocudni, dok su u Honkongu sasvin zakonito vodjenje borbe demokracije radi!?

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:47 04.07.2019.

razbijanje i divjanje je kap koja je prelila čašu. neće kinez odmah prvog dana reagirati. ni drugog. al krajem prvog tjedna već bude radio skicu. drugi tjedan naručuje materijal. do kraja mjeseca počne šivati. do kraja godine će se već hodati u novom odijelu. škare imaju kinezi, ne ove lutke, pajaci u mirisnoj luci. i to znaju svi. i znaju da je ovo trenutak kojeg su kinezi čekali, priželjkivali. dobili su razlog da zbog slabe policije tu istu pojačaju i stave pod jači nadzor centralne države. sporazum sa englezima nije nešto betonirano, već set općih uputa o ponašanju, sa krajnjim rokom 2047-e, kad otočje prelazi pod direktnu vlast kine, vraća se doma totalno. al nigdje nije kina preuzela obvezu da zadrži ovo stanje do 2047.-e... može promijeniti u tjedan dana stvar. direktnu upravu. burza će doživjeti šok, pad, ljudi malo protestirati, a onda nastaviti sa životom pod novim uvjetima. za pol godine neće se ni sjetiti događaja. osim što će netko izgubiti na burzi, netko zaraditi...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.