Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA

Kina i Rusija potpisale ugovore o suradnji teške 1,6 milijardi dolara

put
afp
VL
Autor
Hrvoje Dečak
22.03.2010.
u 13:14

Dvije države već su dogovorile gradnju 1000-kilometarskog naftovoda koji će već ove godine povezati Skovorodino i Daqing. Tim će naftovodom od 2011. do 2030. biti transportirano 15 milijuna tona sirove nafte godišnje iz Rusije u Kinu.

Rusija i Kina potpisale su ugovore teške 1,6 milijardi dolara o međusobnoj gospodarskoj suradnji u tehnologiji, energetici i infrastrukturi, priopćeno je iz Pekinga. Kina je i dosad bila najveći ruski trgovinski partner, a vrijednost međusobne trgovine u 2008. godini iznosila je 58,8 milijardi.

Ugovore su u Vladivostoku potpisali premijer Vladimir Putin i kineski potpredsjednik Xi Jinping, za kojeg se vjeruje da će 2012. naslijediti predsjednika Hu Jintaoa. Dvije države već su dogovorile gradnju 1000-kilometarskog naftovoda koji će već ove godine povezati Skovorodino i Daqing. Tim će naftovodom od 2011. do 2030. biti transportirano 15 milijuna tona sirove nafte godišnje iz Rusije u Kinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije