Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO DO DEMOKRACIJE

Kina disciplinira potencijalne prosvjednike i novinare

kina
AFP
01.03.2011.
u 11:40

Novinara Bloomberg Newsa akreditirana u Kini pretukli su u nedjelju u Pekingu pripadnici sigurnosnih snaga dok je izvještavao o pozivu na takav skup

Kineske vlasti zatražile su od novinara da konstruktivno surađuju, a sve u vezi pokušaja prosvjeda u Kini, organiziranima po uzoru na one u arapskim zemljama.

– Policija je podijelila naputke i novinari moraju shvatiti i surađivati, a strani novinari moraju poštovati kineske zakone – rekla je Jiang Yu, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova.

I proteklog vikenda vlasti su bile odlučne zatrti svaki prosvjed u začetku. Novinara Bloomberg Newsa akreditirana u Kini pretukli su u nedjelju u Pekingu pripadnici sigurnosnih snaga dok je izvještavao o pozivu na takav skup.

Ključne riječi

Komentara 6

EU
Euler2
19:47 01.03.2011.

Gene Sharp je Amerikanac koji je pod maskom einstein foundation napisao je knjige kako praviti obojene revolucije sve knjige se mogu bezplatno skinuti s interneta

SI
sinaj
17:45 01.03.2011.

Pa i u Hrvatskoj još ima onih koji bi natrag u komunizam. Njih treba deportirati u Kinu. Kad već neće brdo Muhamedu....................

MM
Mladen Miletić
21:29 01.03.2011.

sinaj Pa i u Hrvatskoj još ima onih koji bi natrag u komunizam, dok zapažamo i to u Hrvatskoj ima mnogo onih koji proizvode idiotizam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije