Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvara se Mala scena

Kina 24 sata pušta rock hitove 70-tih i 80-tih, stiže i Psihomodo Pop

kina02
Arhiva VL
26.04.2013.
u 11:22

Branko Obradović 1979. je na istome mjestu oborio svjetski rekord svirajući 77 sati. BIo je prvi u bivšoj državi kojem je to pošlo za rukom

Drago mi je da vlada veliki interes za otvorenje Male scene, a onda i za moje puštanje glazbe. Po želji organizatora, podsjetit ću na nešto što sam prvi u tadašnjoj Jugoslaviji napravio, puštao sam neprekidno glazbu sa ploča 77 sati. To je tada bila velika stvar. Danas je drugo vrijeme, pa ću sada puštati glazbu koristeći modernu tehnologiju - kazao nam je Branko Obradović Kina, poznati karlovački novinar i rocker koji je svjetski rekord oborio davne 1979. godine.

 Mjesto urbanog zvuka

 Naime, Kina će, zapravo otvoriti Malu scenu u Hrvatskom domu koju je Grad, sa 1,068 milijuna kuna obnovio kako bi je opet dao mladima. Otvorenje, koje će trajati čitav vikend, i Kinin show predviđen je za danas od 20 sati. U subotu će osim Studia 8 i bendova Mosin nagant i Escape, od 22 sata nastupiti i Psihomodo Pop, te Me as well, T-34, Half of lager. U nedjelju će od 16 sati biti plesne radionice Ruede River Dancea Karlovac, a od 20 sati Jam session Studia 8.

 – Mislim da bi Hrvatski dom, odnosno Mala scena trebala biti mjesto urbanog zvuka, okupljalište karlovačkih rock bendova, možda i mjesto gdje će povremeno nastupati rockeri koji su nekada ‘drmali’ gradom. Volio bih da na otvorenje dođe i moja generacija, ljudi koji su davne 1979. bili uz mene.

 I onda sam svirao na istome mjesto, ali tada je to bila galerija, pozornica Hrvatskog doma - prisjeća se Kina. Dodaje da danas, zapravo već u 22 sata ide na spavanje, pa se na 24-satni ‘tulum’ kojeg će morati izdržati, mora dodatno pripremati.

 Stari rock hitovi

 – I mene baš zanima kako će to ispasti! Ovoga puta računam na pomoć sina koji će biti sa mnom. Karlovčanima ću, kao i nekada, puštati dobre stare hitove 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća. Naime, to je moja glazba, to sam ja. Pratim sadašnje trendove, ali rock tog vremena je nešto posebno - dodaje Branko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije