Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teorija zavjere

Kim Jong-ila ubili su nezadovoljni vojni dužnosnici?!

kim
REUTERS
19.12.2011.
u 12:57

Mnogim vojnim dužnosnicima nije se sviđao status koji su imali pod Kim Jong-ilovim režimom

Pod dojmom objave vijesti o smrti sjevernokorejskog vođe Kim Jong-ila pojavile su se špekulacije o stvarnom uzroku smrti diktatora potaknute iznimnom tajnošću unutar komunističke države.

Sjevernokorejska Središnja informativna agencija objavila je danas da je Kim Jong-il preminuo još u subotu od posljedica srčanog udara dok je vlakom putovao na neimenovanu lokaciju. Prije smrti diktator je doživio dva srčana udara, a njegovo sve lošije zdravstveno stanje potaknulo je špekulacije o skoroj smrti. S obzirom na to, vijest da je preminuo nije bila iznenađujuća.

Ipak, među sjevernokorejskim prebjezima pojavila se sumnja u stvarni uzrok smrti. Vrlo oprezno potaknuli su svijet na razmišljanje da je sjevernokorejski diktator ubijen.

Politolog An Chan-il, javlja južnokorejski The Korea Times, ne odbacuje mogućnost da su sjevernokorejskog vođu ubili oni nezadovoljni načinom na koji je upravljao zemljom. – Nakon što je njegov treći sin Jong-un imenovan nasljednikom dinastije, mnogi vojni dužnosnici, posebice oni u 50-ima, bili su otpušteni. Mislim da su ti ljudi zamjerali Jong-ilu – objašnjava Chan-il.

– Prema glasini koja se proširila, visokorangirani sjevernokorejski dužnosnik je ubijen. Iako to još nije potvrđeno, ovakva glasina potvrđuje da je postojalo nezadovoljstvo među sjevernjacima – dodaje Chan-il.

Mnogim vojnim dužnosnicima nije se sviđao status koji su imali pod Kim Jong-ilovim režimom. – S obzirom na to da su njihovi interesi bili povrijeđeni ne bih isključio mogućnost da su neki vojni dužnosnici, koji su vjerovali da je naštećeno njihovoj odori i utjecaju, odigrali značajnu ulogu u Kim Jong-ilovoj smrti – smatra Chan-il.

 

Komentara 15

OB
-obrisani-
13:23 19.12.2011.

Kim Jong-ila su ubili nezadovoljni vojni dužnosnici?! ~~~~~~~~~~~ Ma nije valjda? A ja sam mislio da ga svi vole... i da ce sada biti veliki broj asovnih samoubojstava, jer zivot bez \'dragog vodje\' nece imat smisla... Jedno je sigurno! Nije umro gladan.

V4
Vladimir12-4
13:30 19.12.2011.

Neda se dati plus na dva komentara ispod, taj kim ima prijatelja i u Hrvatskoj, da mu pas mater.

BO
bosut1
13:10 19.12.2011.

Kako god da jue skoncao nije ga steta.Mogao je i puno ranije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije