Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosovo

Kfor noćas pokušao ukloniti barikadu prema prijelazu Brnjak

'German and Austrian troops push Kosovo Serbs to dismantle the roadblock near the village of Jagnjenica on October 20, 2011. NATO-led peacekeeping troops fire tear gas to disperse protesters as they b
'ALEXA STANKOVIC'
22.10.2011.
u 10:41

Na sve tri lokacije Kfor je samo upozoravao okupljene Srbe neka napuste područje barikada

Kfor je u noćas oko 2 sata ponovno pokušao ukloniti barikade u Jagnjenici i deblokirati prometne pravce preko Zupča u općini Zubin potok, prema graničnom prijelazu Brnjak, javlja Tanjug dodajući kako za razliku od pokušaja uklanjanja tih barikada u noći na četvrtak, prošle noći nije bilo izgreda, niti fizičkog kontakta Kfora i Srba, kao ni uporabe suzavca kojega imaju i Srbi, kako su rekli prije dva dana iz zapovjedništva snaga NATO na Kosovu.

Na sve tri lokacije Kfor je samo upozoravao okupljene Srbe neka napuste područje barikada, prijeteći, u suprotnom, uporabom sile. Srbi na barikadama su novinarima rekli kako su spremni istrajati sve dok se ne postigne dogovor sa međunarodnim snagama, doznaje Tanjug.

Predsjednik općine Zubin potok Slaviša Ristić izjavio je rano jutros kako je sloboda kretanja međunarodnih snaga na sjeveru Kosova moguća ukoliko Kfor i Euleks pokažu neutralonost "i ako Kfor i Euleks kažu kako više neće prevoziti kosovske policajce i carinike i ako vrate te ljude sa prijelaza, tada se otvara prostor za slobodno kretanje svih i za normalne razgovore". Jedinice Kfora u Jagnjenici i Zupču povukli su se jutros u svoje konvoje, a priej toga su izašli iz svojih vozila i formirali kordon. Kako javlja reporter Tanjuga, vojnici su bili u punoj opremi za razbijanje demonstracija, s štitovima i kacigama i s oklopnim transporterima i mehanizacijom za uklanjanje prepreka.

Tanjug procjenjuje kako je za danas najavljen mogući sastana Kfora i Srba, neizvjestan jer je zapovjedništvo Kfora još prije dva dana ocjenilo kako su uvjeti i zahtjevi Srba poptuno neprihvatljivi.

Ključne riječi

Komentara 16

BU
bubica5
11:33 22.10.2011.

22.10.2011. u 11:27h natomrzac je napisao/la: *** deleted by admin *** ......... Ala je brz ovaj elektronski brisac poruka. Nisam stigao procitati ni jedan komentar

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
14:11 22.10.2011.

Treba uhititi organizatore svega toga.Oni se sigurno ne budu smrzavali na barikadama.

RE
@rea
11:21 22.10.2011.

Ukloni balvan, vrati balvan. I tako redom. Svaki dan jedan nastavak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije