Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog štrajka

Kerumov kapitalni projekt, zapadna obala, pod upitnikom

Josipović, Kerum (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
05.03.2012.
u 09:03

Grad Split svoje obveze plaća na blokiran Konstruktorov račun, a radnici ne dobivaju plaće

Gradnja zapadne obale, najvećeg sadašnjeg projekta Grada Splita, u velikim je problemima. Štrajk u Konstruktoru, koji je izvođač radova, doveo je u pitanje već ionako pomaknute rokove. Dogradonačelnik Jure Šundov za ponedjeljak je najavio sastanak s predstavnicima Konstruktora kako bi se pronašao izlaz iz ove naizgled nerješive situacije.

– Grad Split svoje obveze prema Konstruktoru redovito ispunjava – tvrdi Šundov. Međutim, Konstruktoru je blokiran račun, radnici nisu dobili dvije plaće. Dio njih prestao je raditi čekajući isplatu, a ako plaće ne bude po petka, poduprijet će ih sindikat koji je najavio organizaciju generalnog štrajka. Ako uprava Konstruktora ne pronađe rješenje do petka, Kerumov najznačajniji projekt, zbog kojega je izložen oštroj kritici jer je riječ o obali ispred njegova nezavršenog hotela Marjan Hilton, naći će se u slijepoj ulici. Rok za završetak radova bio je u prosincu prošle godine, međutim zbog složenosti radova, već je produljen. Splićani su očekivali da će se do Svetoga Dujma šetati po novoj šetnici čije je dovršenje bilo najavljeno za polovicu travnja. Ugovorena je vrijednost radova između Grada Splita i Konstruktora za prve dvije gradnje 38 milijuna kuna.

Komentara 11

VI
visio
10:55 05.03.2012.

Lako šta gradi sebi... nego čak i šalje dopise gradonačeliku kerumu, od građanina keruma, i pita dal se zastupnik kerum slaže, da on nešto gradi! i nitko od velike sdp hns lakrdije ništa ne komentira! sve po zakonu!

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
12:11 05.03.2012.

Shvatio je da ulaganje u građevinu i velike poslovne projekte nije isto kao šverc i malverzacije.

OB
-obrisani-
09:58 05.03.2012.

Lik gradi sebi,....? Dali postoji sukob interesa,.....ma neeeee.....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije