Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Kerum vijećniku HDZ-a: Sređujete se i depilirate za sjednicu

sjednica kerum (1)
Nino Strmotić/Pixsell
14.03.2011.
u 10:28

Mirko Ramljak (HDZ) zamjerio se gradonačelniku jer je govorio o 70 milijuna kuna za uređenje Zapadne obale i 20.000 kuna za geodetsku podlogu objekta Fani Horvat

– Vaše kritike i primjedbe na moj izvještaj o radu za zadnjih šest mjeseci prošle godine svode se na to da ja  vama ne pašem. Niste dobili vi, nego ja, a vi 20 godina upropaštavate državu. Nikad ništa niste napravili, pečat ste ostavili ovakav kakav je. Grad Split nikada nije bio u boljoj poziciji nego sad jer mu je na čelu gradonačelnik kojemu je stalo do građana – rekao je gradonačelnik Željko Kerum na sjednici Gradskog vijeća obraćajući se oporbi iz dvije najveće stranke: HDZ-a i SDP-a.

Aida Batarelo (SDP) na njegov izvještaj o radu je rekla kako nema akata o javnoj nabavi te da izostaju informacije o javnosti grada gradonačelnika. Sanja Bilač (HDZ)  rekla je kako je ovo izvještaj o neradu gradonačelnika, a najviše ga je razljutila diskusija Mirka Ramljaka (HDZ) koji je govorio o usmjeravanju sredstava iz gradske blagajne u projekte u kojima gradonačelnik ima interesa. Spomenuo je 70 milijuna kuna za zapadnu obalu pred Kerumovim hotelom Marjan, geodetsku podlogu za restoran Fani Horvat i stanove za podstanare koje će graditi gradonačelnikov nećak Igor Sapunar.

– Gospodin stručnjak Ramljak priča nebuloze. Prozivate me za 20.000 kuna za geodetsku podlogu, a ja sam donirao 100 milijuna kuna. Kada se već za televiziju sređujete prije vijeća, depilacija, kosa, obrve, neka građani sada čuju i to vaše znanje – poručio mu je Kerum.

Gradonačelnik je na koncu zaključio da će urediti istočnu i zapadnu obalu, Stari plac, umirovljenike, nezaposlene, sve što je obećao. HDZ-u i SDP-u poručio je da neće dobiti većinu u parlamentu da bi vladali.

Joško Dvornik (HNS) upozorio je Keruma da vrijeđa vijećnike, Ivica Parić (SDP) zamjerio mu je nedostatak bontona.

Sjednica je počela tamo gdje je stala prije 15 dana, kada je oporba srušila kvorum na točki o gradnji ceste do Kerumova hotela na Trsteniku. I ovaj je put oporba izašla, ali svih 13 Kerumovih vijećnika došlo je i sve točke za sada, kada se glasuje, glatko prolaze.

Ključne riječi

Komentara 27

MG
mgodek2
23:50 14.03.2011.

Često čitam kako se traže nova lica na političkoj sceni, i kao najvažniji uvjet da budu nezavisni izvan političkih stranaka. Zar Vam nije dovoljan primjer Keruma. Ti tek nikome ne odgovaraju, i bez ikakovih skrupula mogu promicati svoje interese.

CR
Crollywood
14:23 14.03.2011.

Kerum kaže da je donirao 100 milijuna kuna. Pitanje: Je li ih donirao iz svojeg džepa,ili ih je \"donirao\" iz gradske blagajne???

AG
Agramer198
16:58 14.03.2011.

Hahahah a vidi tko se našel rugati XDXD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije