Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kerum španjolskom veleposlaniku: Nitko se ne može mjerit sa Splitom

Veleposlanik je u Splitu zbog koncerta španjolskoga gitarista Paca de Lucije u HNK, što je i potaknulo Keruma da ponuka veleposlanika da pozovu Dragojevića na koncert u Španjolsku
08. veljače 2010. u 23:43 41 komentara 6 prikaza
\'pixsell - 08.02.2010. ,Split ,Hrvatska danas je splitski gradonacelnik Zeljko Kerum primio u sluzbeni posjet Spanjolskog ambasadora Manuela Salzara Photo: Leonard Nincevic/PIXSELL\'
Foto: \'Leonard Nincević/PIXSELL\'

– Nikad nisam bio u Španjolskoj, čuo sam da ima lijepih gradova. Nemojte se ljutit, ali nitko se ne može mjeriti sa Splitom – dočekao je splitski gradonačelnik Željko Kerum veleposlanika Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj Emanuela Salzara, koji je u Split došao na koncert Paca de Lucije.

Kerum se gostu iz Španjolske predstavio kao čovjek iz posla, odnosno struke, koji je pobjedom na izborima postao političar.

– Zašto sam krenuo u politiku? Nemam dlake na jeziku, otvoren sam, ne interesira me što mediji pišu, oni uglavnom po nalogu veličaju dvije najveće stranke koje su nas dovele do toga da ljudi nemaju od čega živjeti – rekao je Kerum i ocijenio da 99,9 posto političara u Hrvatskoj nije uspjelo u svojoj struci.

– Došli su gladni i žedni, a nisu ni socijalno osjetljivi. Ja sam u politiku ušao s kapitalom od 400 milijuna eura, a mogu reći da sam socijalno najosjetljiviji političar u Hrvatskoj – zaključio je Kerum.

Nije štedio pohvale ni govoreći o Splitu.

– Split je na atraktivnoj lokaciji i nije grad od jučer, postoji već 1700 godina. Imamo strašan potencijal i želimo napraviti nešto dobro za grad. Po pameti spadamo među vodeće u Europi, imamo 25.000 studenata, a 25 posto štednje u cijeloj Hrvatskoj otpada na Dalmaciju – rekao je Kerum uvjeravajući Salzara da bi ulaganje u Split Španjolskoj moglo donijeti samo korist. Salzar je uzvratio da je više puta bio u Splitu, upoznao je njegove ljepote te je iznio ideju kako bi ga trebalo brodski povezati s nekim španjolskim gradom, recimo Barcelonom.

Kada je spomenuo da je došao na koncert španjolskoga flamenko gitarista u splitski HNK, Kerum ga je upitao kada će Oliver nastupiti u Španjolskoj. Odgovorio mu je da ne zna pa ga je gradonačelnik ponukao neka utječe na to da se organizira.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • pipnicar:

    Japa, nakon studija sam dvadesetak godina krampao i lopatao( nekoliko puta proglasen udarnikom) na \"pruzibrckobanovici\" a onda sam se prebacio na gradiliste gdje se koristila mehanizacija. Nisam vise mogao izdrzati klistiranje drugova iz bezbednosti u nasem kolektivu.

  • adminvl:

    Da je bar znao zapocet pjevat Granadu;a mogao mu je natuknut za Franka,\"popravio\" bi dojam

  • pipnicar:

    A sto je to leskovac i gdje se nalazi?