Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Kerum se priprema za podizanje spomenika Tuđmanu nasred rive

nevenka bečić
Nino Strmotić/PIXSELL
20.12.2011.
u 13:21

Na sjednici Gradskog vijeća u srijedu za prihvaćanje proračuna splitskom gradonačelniku trebat će i glasovi novog partnera na nacionalnoj razini – HDZ-a

Gradsko vijeće Splita u srijedu će donijeti odluku o postavljanju spomenika dr. Franji Tuđmanu na sredini splitske rive. Time u proceduru kreće najava gradonačelnika Željka Keruma kako će prvi hrvatski predsjednik dobiti spomenik na najvažnijem mjestu u gradu. Uz Tuđmanov, u 2012. godini podići će se spomenik Četvrtoj brigadi Hrvatske vojske, na križanju Zvonimirove i Ulice slobode, te Spomenik mira s likom Ivana Pavla II. kod Biskupove palače.

Spomenik Isusu, najveći na svijetu, koji je Kerum najavio podići na Marjanu, još nije u proceduri.

Na dnevnom redu sjednice je i rebalans proračuna za ovu godinu. Iznos od planiranih gotovo milijardu kuna umanjit će se za 170 milijuna. Prijedlog proračuna za 2012. iznosit će 871 milijun kuna, no još je neizvjesno tko će za njega podići ruku. Iako Željko Kerum kontrolira 13 vijećnika, koliko mu je i potrebno, Boško Knezović ima zdravstvenih problema i već duže vrijeme ne dolazi na sjednice. No, sada ima novog partnera na državnoj razini, HDZ, pa nije teško pretpostaviti tko će ocijeniti da je predloženi proračun dobar i za njega treba doći ruku.

Komentara 19

BI
bilikamen
15:40 20.12.2011.

Bravo Željko, ........to bi u istinu bio vrhunac tvog uspijeha a ujedno i zahvala za sve što si uspio u životu. Uz Franceka bi bilo jako lijepo da podigneš spomenik i dvanajstorici patuljaka. S lijeve Francekove strane svakako prvo Sanadera, šeksa, Bebića, Jacu, Hebranga i Čombeta a s njegove desne strane, Pašalića, Škegru, Gucića, Todorića, Kutlu i po mogućnosti Luku Raića. Bila bi to najbogatija poslijednja većera na svitu.

M3
Miške 3
15:40 20.12.2011.

Kerumland.Bilo bi bolje da za te novce modernizirau javne zahode. Pa turisti dolaze a i sa pesikima.

KA
karambita
15:38 20.12.2011.

Bolje da te novce podjeli sirotinji..ebali ga spomenici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije