Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kerum pozdravio branitelje, obitelj Tuđman i generala Gotovinu

- Ne nasjedajte na priče samoprozvanih intelektualaca koji rade analize tko je od vas branitelj logističar, a tko je bio na prvoj liniji - rekao je Kerum
05. kolovoza 2010. u 08:02 58 komentara 1 prikaza
split, mimohod (1)
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Split je proslavio Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja dan ranije, u srijedu, svečanim mimohodom branitelja sa 14 zastava ratnih postrojbi na rivi, njihovim postrojavanjem na Prokurativama. Riječ je o prvom tako velikom obilježavanju jednog od najznačajnijih dana Domovinskog rata, 5. kolovoza, kojeg su organizirali Grad Split i braniteljske udruge.

Okupljenima je čestitke uputio i splitski gradonačelnik Željko Kerum koji je u svom govoru pozdravio branitelje, obitelj Tuđman i generala Antu Gotovinu.

- Ne nasjedajte na priče nekih samozvanih i samoprozvanih intelektualaca i pisaca koji rade analize tko je od vas branitelj logističar, a tko je bio na prvoj liniji. Nemojte nasjedati na to jer oni nemaju pojma o čemu pričaju - rekao je Kerum i dobio pljesak.

Proslava je nastavljena premijerom filma Jakova Sedlara "Haag EU ili Hrvatska tugo moja", koja je u isto vrijeme započela u 20 hrvatskih gradova.

Zoran Buzdovačić, predstavnik organizatora nije krio oduševljenje.

- Srce mi je puno, preponosan sam. Tu je više od 3.000 mojih dragih sugrađana koji su iskazali priznanje za sve što smo učinili u Domovinskom ratu - reko je Buzdovačić.

Nakon projekcije, podijeljene su porcije pečenih srdela, a fešta je završila velikim vatrometom na rivi.

 

Elipso

  • zadranin:

    3.000 sugrađana,1995 4 GBR je dočekalo 150.000 ,a u svakom momentu na tom potezu je bar 2-3.000 šetača,e moj narode..

  • 110usorska:

    Da dodam,neka nama sto vise Josipovica,Mesica,Pusica,Gotovac Vlado...jedino mi HRVATI.... na taj nacin mozemo pogledati cijelom svijetu u OČI..a sve ostalo nas vodi u PROPSAT za koju su iskljucivi krivci ova bratija:Tuđman,Susak,Boban,Sanader,Pasalic,Kutle,Glavas,Norac,Condic..............

  • cericzel:

    Kerum i njegov govor ko Horvatinčić s onim transparentom o oluji. Zaboli i jednog i drugog današnja obljetnica, domoljublje im nekako ne leži..