Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne damo škver

Kerum: Ponuda DIV-a za Brodosplit je kao da Segesta kupuje Real!

kerum
Ivo Čagalj/PIxsell
22.07.2010.
u 21:00

Splitski gradonačelnik smatra kako u Hrvatskoj brodogradilište može kupiti jedino Todorić, ali ono ga ne zanima. Ostali – "svatko spašava svoju glavu".

Apsolutno sam protiv privatizacije splitskog škvera. Priča o privatizaciji nerealna je, nje neće biti. Od privatizacije nema ništa sada kad svatko spašava svoju glavu. Jedini u Hrvatskoj koji može kupiti škver je, možda Todorić, a on to neće zato što se bavi drugim biznisom – ocijenio je splitski gradonačelnik Željko Kerum na tematskoj sjednici Gradskog vijeća o Brodosplitu.

Friganović se čudi

Reagirao je Ruđer Friganović, državni tajnik za gospodarstvo, koji je uz upravu Brodosplita, sindikaliste i saborske zastupnike iz Splita bio na sjednici. Začudio ga je otpor privatizaciji, i to poduzetnika, no Kerum mu je odgovorio da mu je jedina ponuda za Brodosplit, ona samoborskog DIV-a, nejasna.

– Kako netko tko zapošljava 500 ljudi može dati ponudu da bi zaposlio 3500?! To je kao da Segesta hoće kupiti Reala! – slikovit je bio Kerum. On strahuje da bi potencijalni kupac mogao sa 50 milijuna eura isplatiti otpremnine svim radnicima i domoći se zemljišta uz more od 700 milijuna eura.

Povjerenstvo je odbilo ponudu DIV-a, ali konačnu odluku donosi Vlada. Friganović kaže da neće imati ništa protiv ako su uprava i sindikati kadri pripremiti plan restrukturiranja prema europskim kriterijima.

Zadnji stup obrane

Srđan Kovač, predsjednik uprave Brodosplita, velikom poteškoćom smatra zabranu ugovaranja novih poslova. Izrazio je nadu kako će ipak dobiti jamstva za četiri nova broda. Sindikalisti smatraju da im je Gradsko vijeće Splita, koje neće prenamijeniti prostor brodogradilišta, zadnji stup obrane škvera.

Saborski zastupnici SDP-a i HDZ-a zauzeli su se za opstanak Brodosplita. Marin Jurjević predložio je da osnuju zajednički, nadstranački klub zastupnika. Friganović, koji je izaslanik ministra Popijača, napustio je sjednicu oko 13 sati, zbog sastanka u Zagrebu o Sunčanom Hvaru. Nevenka Bečić, predsjednica Vijeća, rekla mu je da njegov odlazak pokazuje koliko mu je stalo do brodogradnje.

Komentara 5

FE
Felicijen
21:26 22.07.2010.

Sad je odjednom ovaj rudlavi dućandžija postao jako pametan kao da je on svoje carstvo kupovao zdravim novcem!?

JA
jamajka
23:31 22.07.2010.

Većina državnih službenika ne zna da je 1+1=2, a ako je u pitanju vlastiti džep onda može biti bilo što i bilo kako. Ti jadnici su prodavali poduzeća od kojih zavise životi regija, gradova i mjesta kao da prodaju kilo krompira. U tom smislu Kerum, ma što mislili o njemu, ima potpuno pravo, a ovaj čovik iz ministarstva naučio je iz nekog internog priručnika što mora govoriti pa se čudi što to Kerum, kao privatni poduzetnik, govori. A kod njega ipak radi glava, rekli bi kod nas \"vlaška furbarija\", ima čovik zrno soli, ne treba mu crtati i vidi što ovi nikad vidjeti neće.

ZA
zami
08:19 23.07.2010.

Prokužio Kerum slićne sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije