Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čiji je novac

Kerum nećaku dao da gradi stanove POS-a za 75 mil. eura

Željko Kerum
Foto: Luka Klun
1/3
12.01.2011.
u 07:45

- Surađivat će u projektu s Gradom, ali sve je po zakonu. Nije bitno čiji je kapital, a sukoba interesa nema, kaže splitski gradonačelnik

Igor Sapunar, 23-godišnji diplomirani ekonomist, investitor je 75 milijuna eura vrijednog projekta “Kila” u Splitu, gradnje jeftinih stanova, po 1000 eura za kvadrat.

Namijenjeni su obiteljima s POS-ove liste, ali i ostalim splitskim podstanarima pa će kupce odabrati gradska tvrtka Split gradnja. Mladi poduzetnik, vlasnik i direktor tvrtke Sapor d.o.o., nećak je Željka Keruma, splitskog gradonačelnika, pa je informacija o milijunskoj investiciji sina Petroslava Sapunara, predsjednika Županijske skupštine, i Kerumove sestre Mare izazvala sumnju da je riječ o kapitalu gradonačelnika koji “ispod žita” posluje s Gradom.

Shizofrena situacija

– Nije bitno čiji je kapital ni tko stoji iza njega. Bitno je to što je Igor Sapunar pravno i fizički jedini vlasnik tvrtke. Poslovat će s gradskom tvrtkom Split gradnja, koja je već uredila model kupnje s bankama, i posredovat će s ljudima čija je želja da konačno riješe svoj stambeni problem. Što je u tome sporno? – pita se Kerum. Kaže da je svjestan da će biti prozvan zbog sukoba interesa, ali da ga nije briga.

– Nema nikakvog sukoba. Imam cijeli tim pravnika i odvjetnika, sve su proučili i nema ništa što nije po zakonima i propisima. Ja znam da mi mnogi ne žele dobro, kritiziraju sve što se događa, nastoje sve obezvrijediti, pa će i ovo. Drago mi je što se rješava problem podstanara – rekao je Željko Kerum.

Mladoga poduzetnika Sapunara, čija je tvrtka registrirana za gradnju s adresom u Jokeru, nismo jučer pronašli, a njegov otac Petroslav Sapunar nije odgovarao na pozive. Zato su za komentar bili spremni splitski oporbenjaci.

– Split je u shizofrenoj situaciji. Nitko nije homo duplex i ne mogu se oteti dojmu da se s političkih pozicija promiču interesi koji nisu javni. Gdje prestaje politička, a počinje familijarna dimenzija? Bez obzira na to je li to zakonski pokriveno, ovo neprestano žongliranje privatnim i javnim interesom nije dobro – kaže Marin Jurjević, šef splitskog SDP-a.

Očajnički pokušaj

– “Kila” je isključiv osobni interes Željka Keruma. Još jednom od građana pravi budale. Preko Igora Sapunara pokušava plasirati svoj novac, a to dogovara s tvrtkom IGH, prema kojoj ne želi aktivirati jamstva za Spaladium arenu na štetu Grada – kaže Sanja Bilač iz HDZ-a.

– Kerum je pred bankrotom. Nije li to, zapravo, pokušaj da se izvođači njegova Marjana i Jokera naplate preko tvrtke Split gradnja? Je li ovo očajnički pokušaj da gradskim novcem sanira svoje dugove? – zapitala je Sanja Bilač.

Komentara 22

OB
-obrisani-
18:23 12.01.2011.

PLJUC!

MA
malicki
08:30 12.01.2011.

\"Nije bitno čiji je kapital ni tko stoji iza njega.\" tako je. samo u državi hrvatskoj.

MM
Mladen Miletić
14:35 12.01.2011.

gor Sapunar, 23-godišnji diplomirani ekonomist, investitor je 75 milijuna eura vrijednog projekta “Kila” u Splitu, gradnje jeftinih stanova, po 1000 eura za kvadrat. Kupujem 100 kvadrata gdje mogu da uplatim ??? Ili če iči preko veze ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije