Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbjesnio se

Kerum: Ne dirajte mi trudnu Fani i dicu, to je čisti rasizam

Kerum i Fani
Nino Strmotić/PIXSELL
09.05.2012.
u 14:11

Ne krije da ima teškoća, ali tvrdi da nije pred krahom i da ima kupce za hotel, a na medije se obrušio rekavši da šire laži i besmislice tvrdeći da je zapao u kockarske dugove

– To što mi rade novinari je linč i čisti rasizam! Kako se mogu boriti protiv toga kada je šteta nesaglediva? Lažu, izmišljaju, blate me, pišu neistine o mojim tvrtkama... – tvrdi Željko Kerum, splitski gradonačelnik i poduzetnik o kojemu se posljednjih mjesec piše isključivo u kontekstu propasti njegova poslovnog carstva.

Nije bio na svečanoj sjednici u HNK u povodu Dana grada Splita, nije se pojavio na misi i procesiji na Svetog Dujma, nije se susreo sa šefom Delegacije EU u Hrvatskoj Paulom Vandorenom, a ni danas sa Slobodanom Uzelcem, pomoćnikom ministrice kulture.

Dogovara posao

– Gradonačelnik je “zafibra” – opravdava ga dogradonačelnik Jure Šundov, ali u gradu pod Marjanom u to malo tko vjeruje.

Priče su po gradu odmah krenule: trči po bankama i traži kredite, pregovara s potencijalnim kupcima svoje imovine koju je stavio na prodaju, kocka se pokušavajući u očaju vratiti financijsku stabilnost – ćakule su o kojima se u Splitu sve glasnije govori. Ide se i toliko daleko da je u više navrata krenula priča kako su ga pretukli kamatari. Policija, međutim, takva naklapanja demantira.

Danas smo Keruma dobili telefonski. Javio se promuklim glasom, uzrujan zbog negativnog pisanja o njemu.

– Malo mi je bolje, bio sam bolestan – rekao je.

No, i u poslovnim krugovima upućeni tvrde da se gradonačelnik ne stiže baviti Gradom jer želi spasiti što se spasiti dâ u svome biznisu. Rokovi ga, navodno, pritišću, jer do kraja ovoga mjeseca mora prodati hotel “Marjan” ili prikupiti novac za dospjele kredite. Ne krije da ima teškoća, ali tvrdi da ne propada, da ima kapitala u vrijednosti od oko 3,5 milijardi kuna, da su njegove obveze oko milijardu i da nema govora da je pred krahom.

– Kupaca za “Marjan” imam, pregovori traju. Neozbiljno bi bilo izlaziti s pojedinostima, o tome se ne može pričati u vrijeme kada se dogovara milijunski posao. A to što neki mediji plasiraju o meni, osobito iz grupacije EPH, ništa nije istina. Protiv mene pišu i lažu uvijek iste novine i uvijek isti novinari, to se zaista više ne može trpjeti. Kako se boriti protiv njih? Medije nitko ne može pobijediti! – vraća se Kerum na temu negativnog publiciteta koji mu, tvrdi, nanosi ogromnu štetu. Osobito je srdit zbog tekstova o lošem poslovanju tvrtki Fani Horvat.

– Žena mi je u šestom mjesecu trudnoće, a oni objavljuju brojčane podatke o njezinim tvrtkama koje su 99 posto laž! Stvaraju joj stres i probleme. Misli li itko na to da je ona trudna?! Ne dirajte mi Fani i dicu! – poručio je Kerum, a danas je iz njegova ureda odaslano i priopćenje za javnost upravo na temu pisanja o Fani Horvat.

“Tako maltretirati trudnu ženu je neljudski, a to su joj činili i tijekom prošle trudnoće. Kriminal je uznemiravati je bez razloga. To je maltretiranje i ubijanje. Trudna žena trebala bi imati mir, pa u drugom je stanju, ne zove se bez razloga trudnoća drugo stanje. Zar trebaju maltretirati trudnicu da bi povećali prodaju novina? Pretjerali su. Ne daj bože da se što desi”, piše u priopćenju.

U programu lokalnih radija išao je još dalje.

– Gučak (grkljan, nap. a.) ću mu rukama i prstima iščupati! Neka zovu DORH i MORH i koga hoće! – zaprijetio je novinaru koji je pisao o poslovima Fani Horvat.

“Kako sve to otrpjeti”

Međutim, teško je vjerovati da u okolnostima kada Željku Kerumu ide loše, njegova partnerica posluje dobro. Prema dostupnim podacima, Sunčani odmor, tvrtka u njezinu vlasništvu, 55 dana je u blokadi. Što se tiče drugih Kerumovih i njemu bliskih tvrtki, od 12. travnja u blokadi je tvrtka Sapor, njegova nećaka Igora Sapunara.

Demantira i priče da je upao u kockarske dugove. Navodno se iz škripca pokušao izvući za kartaškim stolom, ali nije imao sreće pa je i hotel “Neva” u Podstrani izgubio na pokeru.

– Koje besmislice, laži i neistine, čudo jedno! To je čisti rasizam, kakva je ovo država koja vas ne može zaštititi. Što ću, kako ću sve to istrpjeti, zaista ne znam – kaže Kerum.

Smatra da se našao na meti medija zbog svoga političkog angažmana. Kaže da ništa nije dobio od države i njegova je stvar zašto i kako prodaje imovinu.

– Imam dovoljno kapitala i ne mogu propasti. Nemam ni eura duga, a to što sam odlučio sve rasprodati, moja je stvar. Neće me slomiti, ostat ću i u politici i u biznisu – poručio je Kerum.

Hrvoje Marušić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a za Dalmaciju, čudi se zašto Željko Kerum dosad nije demantirao napise o propasti, ako nisu točni.

– Tvrtka Kerum nije članica Hrvatske udruge poslodavaca pa ne mogu komentirati priče o njegovu poslovnom krahu. Ali, da se o mojoj tvrtki tako piše, istog bih trenutka to demantirao – kaže Marušić.

Napominje da podaci iz imovinske kartice koju je Kerum predao Saboru govore sasvim drugo, da na računima ima dosta novca, oko 200 milijuna kuna.

– Možda je sve to njegov spin. Po saborskoj kartici, Kerum nije propao. Ako, pak, nije napisao istinu o svome imovinskom stanju, onda bi se time trebalo pozabaviti saborsko povjerenstvo – poručuje Marušić.

– Ne tiču me se priče o Kerumovoj propasti. Njegov je biznis privatna stvar – poručuje Dujomir Marasović, donedavni šef splitskog HDZ-a, a Sanja Bilač iz te stranke, možda i “najgrlatija” gradska vijećnica, kaže da stalno ukazuje na to da Kerum postupcima ugrožava grad.

 – Očito je to ugrozilo i njegov posao. Split je doveo pred bankrot, a te okolnosti još više utječu na stanje u gradu koji je doveo u financijsku, kulturnu i civilizacijsku katastrofu – kaže Bilač.

Komentara 160

Avatar balen
balen
08:24 10.05.2012.

Koje je rase Kerum? Ako su novinari rasisti, onda su oni druge rase, a on je valjda arijevac? Ili je možda crnac, malo je kovrčav...

Avatar Vuglec
Vuglec
15:21 09.05.2012.

Pravi balkanski mužjak, ali ženke vole takve rabijatne i nasilne. Sutra kad bude nju šamarao onda će zvati B.a.b.e u pomoć i čuditi se pa bio je divan i krasan dok je druge mlatio, a mene nije. Ali ima ona narodna \"s kim si, takav si!\"

OB
-obrisani-
18:48 09.05.2012.

Bude Kerum imao muda krstit djete kod popa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije