Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKO VIJEĆE: Drpa li se iz gradskog proračuna?

Kerum: Kosa mi se naježila na glavi!

Željko Kerum
Nino Strmotić/Pixsell
18.12.2009.
u 12:12

U Splitu zasjeda Gradsko vijeće. Pred vijećnicima je opsežan dnevni red od pedesetak točaka. U tijeku je rasprava o proračunu za 2010. godinu, koja je uslijedila nakon vijećničkih pitanja.

SPLIT - Je li u Gradu Splitu prekinuta praksa pogodovanja rodbini i prijateljima i je li prestalo drpanje proračuna - pitao je danas na sjednici Gradskog vijeća Gojko Čepo (SDP) napomenuvši da su kćeri Nevenke Bečić (predsjednice Vijeća) i Ljubice Vrdoljak (nezavisne vijećnice) kao i sin dogradonačelnika Jure Šundova već imenovani u nadzorne odbore. Pitao je i gradonačelnika kako to da čovjek s njegove liste Ivo Smrke zastupa Grad u sporovima vrijednim više od četiri milijuna kuna.

- Kosa mi se naježila na glavi jer sam mislio da govorite da je netko iz proračuna dobio četiri milijuna kuna. Prestalo je drpanje. Ja sam zatvorio špine. Otkako sam na vlasti, dobio sam 10 milijuna kuna donacija, a tri milijuna sam dao. Što se tiče članova nadzornih odbora, ja sam stavio svoje ljude isto kao što bi SDP stavio svoje da je na vlasti - odgovorio mu je gradonačelnik Željko Kerum.

Informacije o incidentu u restoranu Sky u kojem je sudjelovao gradonačelnik tražila je Sanja Župa (HDZ).

- Nije bilo incidenta! - odgovorio je Kerum.

- Nisam zadovoljna odgovorom. Mediji su izvještavali da je incidenta bilo i ja tražim da se gradonačelnik, kao i nadležne službe, očituju - rekla je Župa.

- Niste zadovoljni, i to je u redu. Gradonačelnik vam se očitovao, a ako želite očitovanje nadležnih službi, tražite ga od njih - poručila joj je Nevenka Bečić.

Milica Cipci (SU) pitala je gradonačelnika hoće li Grad osnovati Fond solidarnosti za nezaposlene kojih je sve više, a Mirko Ramljak (HDZ) mu je zamjerio što božićnice od 400 kuna nije dao i rodiljama, braniteljima s malim primanjima te nezaposlenima.

- Nezaposlenih se nismo sjetili, a slažem se da smo trebali. Pozivam Ljiljanu Vučetić, zaduženu za gradske financije, da vidi možemo li pronaći sredstva da i njima damo - rekao je Kerum.

Najvažnije točke sjednice Gradskog vijeća (na čijem je dnevnom redu pedesetak točaka) vezane su za prihvaćanje proračuna za 2010. godinu.

Komentara 4

IB
Ivana Brkić Ćubela
12:31 18.12.2009.

Ma nema sta i Arkan je bogme ovakav uveo red nekada u Zemunu.... nema Korupcije kod Zubara,Pekara,.Buregdjije stani u red za Salterom i sl. scene iz svakodnevnog zivota !!!!! Kazu kad Arap ima meda onda i muda maze njime !!!

IB
Ivana Brkić Ćubela
12:54 18.12.2009.

Koje su to NEMOGUCE STVARI u Splitu !!!! desavaju !!! Za Guinessovu Knjigu !!! Sam sebi donirao Lovu !!! Novi oblik nacina :zacepiti usta prisutnima !!!! A kako i nebi kad je Firma njegova !!! To se u poslovnom jezikuu kaze POVECAO osnovni Kapital Firme !!!! Obicno se novac Donira u druge stvari ako mu masta fali moze se meni obratiti da bi utabao puteve Donacije u prave svrhe !!!

Avatar Robinzon
Robinzon
14:03 18.12.2009.

Trebao bi svaki grad imati po jednog Keruma.On barem nešto i radi.Odlučan je, od riječi i ne dozvoljava rasipanje gradskog novca.Gubitnici se imaju pravo žaliti, ma će morati držati stisnutu guzicu do kraja mandata, a možda i duže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije