Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kerum napao Blaževića: 'Nokautirat ću te kad te uvatim, p....a ti materina!'

Vijećnici Mosta i Pametnog su, zbog incidenta, napustili vijećnicu
06. prosinca 2017. u 15:57 38 komentara 14850 prikaza
željko kerum
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na sjednici splitskog Gradskog vijeća umalo su se potukli Željko Kerum, predsjednik HGS-a i Tonći Blažević iz HSLS-a koji su, inače, partneri vladajućem HDZ-u.

Željko Kerum REAKCIJE Željko Kerum: Bahati Kos treba otići, a predsjednik Hajduka mora biti Splićanin

VIDEO: Dalmatinski portal

- Nemam, se namjeru ponovno javljati za riječ na veliku radost mojih kolega iz koalicije, a o Kerumu neću ni govorit - rekao je Blažević u raspravi o proračunu što je razljutilo Keruma.

- Šta se mene diraš, majmune glupi, što mene spominješ, nokautirat ću te. Ja tebe ne diram ne diraj ti mene, budalo glupa. Pisao si poruku Anti Zoričiću, sve sam vidio, budalo glupa. Ti ćeš meni prijetiti! – vikao je Kerum.

- Tko ti prijeti, majmune jedan? - uzvratio je Blažević. Pale su i psovke s obje strane. Kerum se digao. Zaustavili su ga Saša Horvat i drugi kolege iz HGS-a i sve se završilo na uvredama i verbalnom okršaju. Predsjednik Vijeća, Jure Šundov odredio je pet minuta pauze i strasti su se smirile. 

Tonči Blažević: Kerum je izgubio živce

Vijećnik HSLS-a Tonči Blažević, koji se na današnjoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća verbalno sukobio s vijećnikom Hrvatske građanske stranke (HGS) Željkom Kerumom, ocijenio je da je Kerum izgubio živce iako mu nije rekao ništa spektakularno.

Blažević je izjavio novinarima da je samo rekao kako više neće govoriti o gradskim programima, "što će biti jako drago" Kerumovoj koaliciji.  "To je uobičajena doskočica kakvih ima milijardu na sjednicama Gradskog vijeća, ali Kerum je na to izgubio živce", rekao je Blažević novinarima. Na pitanje je li Kerumu rekao kakvu pogrdnu riječ, Blažević je odgovorio potvrdno.

"U jednom trenutku sam rekao jednu pogrdnu riječ koja nije bila u redu, ali na Kerumovih 25 riječi bila je jedna moja. Svi smo mi Dalmatinci i temperamentni smo, ovo nije Švedska, ali trebamo težiti Švedskoj po uređenosti", rekao je i dodao kako mu nije bilo ugodno čuti Kerumove prijetnje.

 "Ostao sam sjediti u stolici i čekao sam, pa što bude, a da je Kerum uspio doći do mene, tada biste vidjeli što bi bilo", rekao je Blažević.

Smatra kako je predsjednik splitskoga Gradskog vijeća Jure Šundov Kerumu trebao izreći opomenu, a na pitanje hoće li tužiti Keruma, Blažević je odgovorio: "Nisam je takva vrsta čovjeka."

Vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić, koji je poslije napustio sjednicu Gradskog vijeća, izjavio je novinarima kako je današnji izgred sramotan te da je predsjednik Gradskog vijeća Šundov "trebao izreći opomenu Kerumu" ili se makar ispričati zbog izgreda.  "Ovo je postalo mjesto gdje se tolerira fizičko i verbalno nasilje i očito je kako ćemo i ubuduće biti svjedoci takvih situacija", ocijenio je. Odgovarajući na novinarsko pitanje Prkić je rekao je kako ne bi trebalo "trpjeti Kerumovo ponašanje" te da je njegovo ponašanje "trebalo davno sasjeći, a sada je vrijeme da se tome stane ukraj".

Slavonski brod 'Šaketali' se na parkiralištu zbog nesuglasica u prometu! Josip Kerum nepravomoćno Nećak Željka Keruma dobio godinu dana zatvora: 'Ne pripadam tom svijetu' Policija POLICIJA IMALA PUNE RUKE POSLA Posvađali se i potukli u kafiću, a nakon toga i zapucali

 
 

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Avatar superhik74
  superhik74:

  Evo Euro-Atlanskih integracija i Eurospkih vrijednosti da se vidi kako smo mi kulturna zapadna drzava za razliku od primitivnih balkanaca s istoka koji su nas prisiljavali zivjeti u Jugoslaviji. Nema do nase kulture i parlamentarne demokracije. Nas super-tubo na kvadrat ... prikaži još! domoljub Kerum, svercer donacija iz Karitasa je pravi hrvat na kvadrat.

 • Avatar matalan
  matalan:

  i kad se vozio u Maybachu mozak mu nije vrijedio pola lipe...

 • Kameni:

  Kerum je ostvario 17 pobijeda i niti jedan poraz, od toga 16 nokautom. Da, vjerujem. Pa zar nema netko u tom Splitu da ga propusti jednom kroz rotor. Terorise verbalno cijelu zupaniju.