Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spaladium Arena

Kerum: Ako dođe do stečaja, država će se izvući i sve pada na leđa Grada

Željko Kerum
Foto: Tino Jurić/Pixsell
15.04.2014.
u 17:01

U dugotrajnoj i iscrpljujućoj raspravi čula su se mišljenja da se država, koja bi trebala snositi polovicu troškova, ponaša kao "Alisa u zemlji čudesa".

Splitsko Gradsko vijeće jednoglasno je odlučilo kako će od FINA-e tražiti odgodu roka predstečajne nagodbe TPN Sportski grad, tvrtke koja upravlja Spaladium arenom.

Na sjednici je bilo predloženo da se pokrene predstečajna nagodba, tijekom koje će Grad Split preuzeti tu specijaliziranu tvrtku, a tim i obvezu otplate kredita od 53 milijuna eura, čemu su oporba žestoko usprotivila. Odgodu od 30 dana koju su zatražili, Grad će iskoristiti za dodatne konzultacije s državnim institucijama i partnerima. Ako FINA ne pristane na odgodu, Spaladium arena automatski ide u stečaj i o njezinoj će sudbini odlučivati sud, ali vijećnici su svjesno prihvatili taj rizik.

"Alisa u zemlji čudesa"

U dugotrajnoj i iscrpljujućoj raspravi čula su se mišljenja da se država, koja bi trebala snositi polovicu troškova, ponaša kao "Alisa u zemlji čudesa", a da banke ucjenjuju Grad. Gradonačelnik Baldasar kaže da država čeka Split i da se ne izvlači iz svojih obveza.

– Banke stoje bolje od Grada i to na temelju ugovora potpisanog kada je građena Arena.  Mi imamo lošiju poziciju, država će se izvući i sve će pasti na teret Grada. Grad Split izgubit će puno više, i to s kamatom, ako dođe do stečaja TPN-a – diskutirao je bivši gradonačelnik Željko Kerum.

>>Spaladium Arena zatvorena jer Split ne plaća najam

>>Spaladium arena neće osjetiti posljedice

Komentara 1

DR
drugTitoforever
17:54 15.04.2014.

Pa ti si gradonacelnik! Kako si uopce mogao, a tako si sposoban, dozvoliti da do tog uopce dodje? Ponasas se kao da si pao s Marsa. Strava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije