Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvalio Rusima

Kerry pohvalio Assada zbog uništavanja kemijskog oružja!

John Kerry
Reuters/PIXSELL
07.10.2013.
u 07:17

- Proces je započeo u rekordnom roku i zahvalni smo na ruskoj kooperaciji i sirijskom sudjelovanu - kazao je Kerry.

Američki državni tajnik John Kerry pohvalio je sirijskog predsjednika Bashara al-Assada zbog brzo započetog procesa uništavanja kemijskog oružja te je zahvalio Rusiji na pomoći, piše Telegraph.

- Proces je započeo u rekordnom roku i zahvalni smo na ruskoj kooperaciji i sirijskom sudjelovanu - kazao je Kerry nakon razgovora sa ruskim ministrom vanjskih poslova u Indoneziji. Naglasio je da je, niti tjedan dana od usvajanja rezolucije UN-a o Siriji, dio kemijskog oružja već uništeno.

Pohvalio je sirijski režim zbog tog \"dobrog početka\". UN je izvijestio da su stručnjaci uništili dio sirijskog \"kemijskog arsenala\" već prvog dana kampanje koja treba voditi potpunom uništenju kemijskog oružja u Siriji. Operaciju izvode sirijski stručnjaci pod nadzorom međunarodnih stručnjaka.

Kerry i Lavrov su se dogovorili da bi se mirovna konferencija o Siriji trebala dogoditi oko drugog tjedna u studenom. - Potrudit ćemo se da što prije dobijemo točan datum - kazao je Kerry.

>>Bitke u Jobaru: Zapovjednik govorio, a snajperisti stalno pucali

>>UN usvojio rezoluciju. Sirija mora predati kemijsko oružje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije