Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kent Collins na VERN'u održao predavanje o budućnosti medija

02. travnja 2014. u 11:37 139 prikaza
VERN'
Foto: VERN'
Pogledajte galeriju 1/7

Kent Collins, profesor na jednoj od najstarijih novinarskih škola svijeta Missouri School of Journalism, u ponedjeljak je, u pratnji svojih studenata, gostovao na VERN'u.

Centralni događaj dana bilo je Collinsonovo izlaganje na kojem je govorio o budućnosti medija i o njihovoj društvenoj odgovornosti. Uz pomoć svojih najuspješnijih studenata održao je izuzetno zanimljivo predavanje koje je okončano logičnim zaključkom – budućnost novinarstva isključivo je u digitalnoj formi. Studenti VERN'ova novinarstva predstavili su prekooceanskim kolegama koncept svoga studija i pokazali im da i oni imaju puno toga čime se mogu ponositi.

U cjelodnevnom druženju raspoloženi Amerikanci slušali su, među ostalim, predavanje profesora Hrvoje Klasića koji im je objasnio kako bi izgledao SAD da nije bilo slavnih izuma hrvatskih izumitelja, dok im je profesor Žarko Puhovski predstavio Hrvatsku povijest te njenu tranziciju s komunističkog modela na kapitalistički. Hrvatski novinari s američkim iskustvom za kraj su održali mini-panel na kojem su sudjelovali Stan Schroeder, europski urednik portala Mashable.com, urednik na 24sataTV i bivši reporter FOX TV-a Tihomir Ladišić te RTL-ova novinarka Antonija Mandić.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj