Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kennedy vs. Tobin

Kennedy ostao bez krizme jer je "loš" katolik

patrick kennedy
Reuters
22.11.2009.
u 15:16

Katolički biskup Thomas Tobin, odbio je krizmati Patricka Kennedyja jer političar otvoreno podupire liberalne zakone o pobačaju.

Katolički biskup Thomas Tobin, odbio je krizmati Patricka Kennedyja jer političar otvoreno podupire liberalne zakone o pobačaju.

Odluka konzervativnog svećenika i dalje će produbiti raskol između njega i Kennedyja, sina najpoznatije katoličke obitelji u Sjedinjenim Državama.

Svoju je odluku obrazložio činjenicom da demokratski kongresnik nije "dobar" katolik zbog politike koju zastupa u javnosti.

Tobin je spriječio krizmu Kennedyja u njegovoj državi, Rhode Islandu ali ga ne može spriječiti ako se Kennedy odluči primiti sveti sakrament krizme u jednoj drugoj biskupiji.

Sukob između Biskupa i Kennedyja je započeo kada je demokrat u jednoj televizijskoj emisiji kritizirao odluku biskupske konferencija da će se suprotstaviti vladinoj zdravstvenoj reformi ne bude oštrije reguliralo pobačaje.

Biskup tvrdi da niti jedan američki političar koji se zalaže za liberalnije zakone o pobačaju ne bi trebao primiti sveti sakrament krizme.

Komentara 4

Avatar punkufer
punkufer
10:59 23.11.2009.

Slobodno maknite navodnike - ispravno bi bilo loš, a ne \"loš\" katolik. Navodnici samo znače da se novinar sprda iz biskupove odluke i da ne misli da je Kennedy zbilja loš katolik. Valjda novinar zna bolje od jednog biskupa.

OB
-obrisani-
15:55 22.11.2009.

Pripadnost Katoličkoj crkvi nije odrednica koju donosi zrela osoba,već to u njegovo ime čine roditelji.Uglavnom je isto i kod svih ostalih religija.Imaš lošu sreću i rodiš se u Indije,evo ga -novi Hindus.Imaš malo lošiju,ili malo bolju(ovisi odakle gledaš) pa se rodiš u Turskoj,dopadne te Islam,itd.Rijetki su ljudi koji kao zrele osobe se odlučuju za ulazak u neku drugu religiju.Medijski najeksponiraniji su slučajevi prelaska na islam pa pamtimo Cassiusa Claya kao Mohammed Alija,ali ima i drugačijih primjera kao npr.prelazak Tonnya Blairea na katoličanstvo.Tko gubi,a tko dobiva tim prelascima,tko zna!?Možda je u tijeku liga za prvaka,a Bog gazda UEFA lige univerzuma!? Bilo kako bilo,jedan Kennedy manje,ili jedan Tonny Blair više je jedan sotonist manje ili više.Ono što iritira jest što svoju sotonističku naklonost pakiraju celofanom teističke religije.No,možda uopće nisu različiti od vrhuške hijerarhije kojoj se klanjaju?

RO
romictea
17:11 22.11.2009.

I amerikenjci imaju svoje HDZ-ovce- kriminalce!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije