Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kemal Monteno: kao da je cijeli život razmišljao o tom jučerašnjem danu...

Teško mi je bilo povjerovati da on više nije živ. On zapravo tek sada postaje besmrtan

Komentari 10

PE
peugeot
14:52 22.01.2015.

Tuzan sam, pretuzan, sledio sam se na vijest o smrti tog krasnog pjevackog cvijeta i eminentnog pripadnika cuvene stare sarajevske raje, Kemala Montena. Ne samo zato sto sam i sâm Sarajlija, nego mi je zao tog divnog covjeka uvijek spremnog na salu kojeg je obozavalo 22 miliona stanovnika Jugoslavije. Imao je tako rijedak, topli, barsunasti, italijanski "belcanto", glas kojem smo se divili, zbog kojeg smo treptali. "Kao da je palo drvo", izjavio je povodom smrti Montena "Dnevnom avazu", Sarajlija, Goran Bregovic. Ne, Gorane, iz sarajevske ulice Milosa Obilica 54 (ja sam stanovao na broju 55) nije palo drvo nego je pao - hrast ! Ogroman, hrast ! Postojala su na podrucju Jugoslavije samo dva velika sansonjera : Arsen Dedic i njegov, kako Arsen izjavi, deset godina mladji brat - Kemal Monteno. Eto, ostao nam je jos samo jedan, Sibencanin, Arsen Dedic... Hvala gospodine Bubalo na kolumni posvecenoj Montenu. Molio bih sve citaoce da u "Jutarnjem listu" procitaju fenomenalnu reportazu rodjenog Sarajlije Miljenka Jergovica posvecenu Montenu : "Taj glas otpjevao bi i telefonski imenik Sarajeva". Pozdrav !

VL
AN
Anasta
15:45 22.01.2015.

Kemu će nadživjeti njegove pjesme. Počivao u miru..

VL
Avatar emilsalis
emilsalis
17:55 22.01.2015.

Jos jedan dokaz da je drzavna cenzura koja je vladala u SFRJ doprinela stvaranju urabnih legendi !!! Danas se nemoze stati sljamu,sundu turbo folku i sabaniji na kraj zato sto i ne postoji efektivna cenzura !!!.Kada bi neka Buba Marara ,Celzijusovi ili Topmsoni odapeli niko to ne bi ni primetio a od Kemala je nastala jos veca Ikona.Kada i zadnja zvezda Yu diskografije bude umrla, shvaticemo zapravo sta je evergreen muzika a sta sljam i dno dna!!!

VL
KR
kruško1
16:36 22.01.2015.

Mišo Marić: Za svoju dušu http://www.klix.ba/clanak/150122012

VL
SO
sohnahoakasaa
16:05 22.01.2015.

Od vas bubalo se i očekuje takav komentar pod 'plus'. Začudno je kak nam otkrivate najskriveniju neproniknutu tajnu da milanović 'živcira' hadezeovce. Prečudno je da ne živcira vas 'novinara' kojem bi trebala biti dužnost ili bar posel da osudite njegovovo ponašanaje kao premijera države pa čak i onda ako u toj državi samo živite i kruh služite.

VL
DU
Deleted user
19:20 22.01.2015.

da vic..vic je ovaj clanak..a ne tamo neki od tarika..a cemu se vi judi smijete..pa to je za umrit od smija..zato je kemal i bia tuzan i sam..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.