Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMAKNULI GA DŽIHADISTI

Kći ubijenog sisačkog zeta želi otići u Siriju kako bi pronašla tijelo oca

David Haines
Foto: Facebook
1/2
19.05.2019.
u 16:59

Kći jedne od žrtava džihadista, Jihadija Johna, obećala je da će otići u Siriju ne bi li povratila tijelo svoga oca

Kći jedne od žrtava džihadista, Jihadija Johna, obećala je da će otići u Siriju ne bi li povratila tijelo svoga oca. Nesretni radnik, David Haines bio je otet, mučen i odrubljene glave nakon što je proveo 18 mjeseci zatočeništva u Siriji, piše Dailymail.

Bivši inženjer RAF-a, rođen u Yorkshireu, pojavio se u mučnom videu nemilosrdnog ubojice, klečeći u pustinji u narančastom kombinezonu prije nego što mu je Jihadi John, pravog imena Mohammed Emwazi, u rujnu 2014. godine odrubio glavu.  Njegova kći Bethany, 22, odlučila je učiniti sve što je u njenoj moći kako bi povratila tijelo svojeg oca. Škotski humanitarac Haines bio je u braku sa Siščankom Draganom Haines.

 - Odlučila sam pokrenuti kampanju da apeliram na svakoga tko ima informacije o posmrtnim ostacima mojeg oca- kazala je Bethany. 

Kada je njezin otac otet, tada 15-godišnja Bethany, rekla je da ne može razumjeti zašto se to dogodilo jer je samo pokušavao pomoći ljudima.

Bivši zarobljenik koji je bio u istoj čeliji s njenim ocem, Federico Motka, a pušten je nakon što je Italija platila naknadu za otkupninu od 5 milijuna funti, govorio je o njihovom odnosu u novom dokumentarcu o Jihadiju Johnu.

- Bili smo poput kostura, iscrpljeni i samo smo čekali da se onesvijestimo- kazao je Motka. Dodao je kako je otmičar uživao u njihovom mizernom stanju. Ističe kako mu je jako drago da je upoznao Bethany te da vidi mnogo Davidovih vrlina u njoj.

Ključne riječi

Komentara 5

AN
Antiflašist
17:45 19.05.2019.

Ne treba ici u Siriju, isilovaca pune sume vec godinu dana, na stotine dnevno ih ulazi u Hr, ako vojska sada kada traje invazija nije na granici onda nam nisu potrebni i neznam kome i cemu uopce sluze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije