Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Vojniću

‘Kći mi je imala 41 stupanj. U bolnicu ju je prevezla policija’

banovic
Dominik Grgurić/pixsell
23.02.2011.
u 15:53

Ivica Banović, otac bolesne djevojčice, zvao je hitnu na 94, ali nisu imali slobodnih vozila pa su ga uputili da potraži pomoć policije

Supruga i ja čitav smo dan 12-godišnjoj kćeri pokušavali skinuti temperaturu. Stavljali smo joj obloge, davali čaj, lijekove, ali ništa nije pomagalo. Bili smo očajni što napraviti, koga zvati u pomoć. Poslijepodne joj je temperatura porasla na 41 Celzijev stupanj, počela je povraćati i bila je gotovo bez svijesti. I prije je bila bolesna, imala je problema s bubrezima pa smo se bojali što se sada događa, hoće li se nešto zakomplicirati. Više nismo znali što ćemo, očajan sam nazivao hitnu na 94. Rekli su da nemaju slobodnih vozila. Tada me uhvatila još veća panika. Sjetio sam se nedavnog slučaja gdje je djevojčica preminula jer hitna nije na vrijeme pomogla. Kroz glavu mi je prolazilo tisuću pitanja i samo jedna misao – kako pomoći kćeri – ispričao nam je Ivica Banović iz Vojišnice, čija je obitelj zbog bolesnog djeteta proživljavala pravu dramu. Kazao je da su se on i supruga, kada su im na 94 rekli da nemaju vozila hitne, "zamrznuli" od straha.

 – Zvao sam 112, tamo su me prespojili ponovno na hitnu. Rekao sam da je mom djetetu teško, ali su ponovili da, nažalost, nemaju slobodnu ekipu da je pošalju pa su mi savjetovali da u pomoć zovem policiju ili vatrogasce. Supruga je nazvala 92, kada su čuli o čemu je riječ, odmah su došli. Pomogli su mi da dijete unesem u vozilo i pod uključenim rotirkama krenuli smo na hitnu u karlovačku bolnicu. Tamo je stigla potpuno izmučena. Još je povraćala i na putu do Karlovca – rekao je Banović. Priča nam da ovakvu dramu, kavu su on i supruga doživjeli, ne želi nikome, jer da je prestrašno strahovati za život vlastitog, bespomoćnog djeteta, a službe koja je tu kako bi pomogla, nema.

 – Zahvalan sam policiji i liječnicima u Karlovcu, oni su spasili moje dijete koje se sada oporavlja, ali apsurd je da policija, pored svog posla, odrađuje posao hitne koje u Vojniću, tko zna čijom odlukom, nema. Nisam zaposlen i nemam automobil pa je to izgleda moja ‘kazna’. Očajan sam jer sam satima tražio pomoć, slamku spasa za svoje dijete, a uslugu hitne pomoći svi bismo trebali imati. Posebno me ljuti što znam da u Domu zdravlja Vojnić imaju tri vozila za izlazak na teren – rekao je Banović.

Komentara 25

CM
crna mamba
11:33 24.02.2011.

Hvala Bogu da se sretno završilo,moglo je biti i gore. Moramo biti svjesni toga da koliko budemo izdvajali za zdravstvo toliko ćemo imati i zdravstvene kao i svugdje u svijetu. Nitko od nas nebi pristao da mu se od plaćee izdvaja za zdravstveno osiguranje više ali svi bi htjeli vrhunsko zdravstvo,e ne ide to jedno sa drugim.....

BR
braco225
08:15 24.02.2011.

E moj IVICE u svakom zlu ima i dobroga no na to dobro ne nailazite tako cesto u zivotu Izgleda da ste bili sretni ovog puta no pazite se nedaj BOG DRUGI PUT

TN
tamo-neka
14:17 26.02.2011.

...mislite li da su slučajno milinovćeva djeca u pitanju ili bilo čija njihova kako ne bi bilo hitne?...odmah (preko veze) bi izbacili valjda nekoga iz vozila i otrčali po njihovu djecu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije