Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stopama predaka

Kći Johna F. Kennedyja postaje veleposlanica u Japanu?

caroline kennedy
You Tube Screenshot
02.04.2013.
u 12:56

Američki mediji pišu da je samo pitanje dana kada će Barack Obama imenovati Caroline Kennedy (55) veleposlanicom u Tokiju. Bijela kuća odbila je komentirati slučaj

Predsjednik SAD-a Barack Obama zatražio je od kćeri bivšeg predsjednika Johna F.Kennedyja da preuzme dužnost američke veleposlanice u Japanu. Informaciju su u ponedjeljak objavili mnogi američki mediji, no Bijela kuća nije ju željela komentirati.

Unatoč tome, New York Times piše da je sigurnosna provjera Caroline Kennedy (55) izvršena te da će njeno imenovanje uslijediti u narednim tjednima. Caroline je bila jedan od ključnih Obaminih pristalica na izborima 2008. i 2012. godine, a 2009. umalo je prihvatila kandidaturu za senatorsko mjesto ispred države New York. Poznata odvjetnica i autorica 10 knjiga jedino je preživjelo dijete bivšeg ubijenog predsjednika JFK-ja i bivše prve dame Jacqueline Bouvier Kennedy.

Njezin djed Joseph P.Kennedy bio je američki veleposlanik u Velikoj Britaniji od 1938. do 1940. godine, a stričevi Robert i Ted Kennedy američki senatori. Diplomirala je na sveučilištima Harvard i Columbia te radila u mnogobrojnim neprofitnim organizacijama. Udana je za vlasnika dizajnerske firme sa sjedištem u New Yorku Edwina Schlossberga i majka je troje djece.

Ako prihvati novu dužnost, Caroline će postati prva američka veleposlanica u Tokiju.

>>Julia Pierson prva je žena koja će stati na čelo američke Tajne službe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije