Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemar ugostitelja

Kažnjeno 11 kafića jer su terase radile i izvan sezone

'05.10.2010., Sisak - Neke terase na setnici uz Kupu rade i dalje. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
06.10.2010.
u 04:50

Grad je vlasnicima kafića, na njihovo inzistiranje, od ove godine ponudio mogućnost rada na otvorenom i izvan sezone, no moraju dostaviti zahtjev.

Iako su potkraj rujna istekla rješenja za postavljanje terasa, niti jedan ugostitelj nije podnio zahtjev Gradu Sisku za produljenje najma u posezoni. Unatoč tome, vlasnici kafića s prvim danima listopada nisu maknuli terase. Siščani su na suncu ispijali kavice, ali vikend idilu iskoristili su i komunalni redari.

– Sa 400 kuna kaznili smo 11 kafića; Gemu, Rivu, Bananu, Tri jagode, Europu, FBI, Academiju, River pub, Cubano, Sky i Gymnasium – kaže komunalni redar Željko Gašparović.

No, s terasama i dalje je bez odobrenja nastavila većina, a samo su dva vlasnika predala zahtjev u ponedjeljak kako bi produljili najam, za Rivu i Academiju. Oni su, čekajući rješenje, terase uklonili, za razliku od ostalih objekata na sisačkoj šetnici.

– Uredno podmirujemo sve obveze. Ako nismo na vrijeme produžili ugovor, mogli su nas partnerski upozoriti, a ne na grub način odmah kažnjavati – kaže Tihomir Stefanović, vlasnik Geme. Ugostitelji su znali da moraju uputiti zahtjev.

– Do ove godine terase su mogli imati samo u sezoni, od travnja do rujna. Na inicijativu Udruženja obrtnika Siska vlasnicima smo omogućili i korištenje izvan sezone, od listopada do ožujka, stoga imaju mogućnost dva puta obnoviti zahtjev. Ako netko ne traži, mi ne možemo znati želi li nastaviti s terasom ili ne. Također, izmjenom zakona rješenje više ne moraju čekati tjedan, već par dana – kaže pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Branka Šimanović.

Kazala je da su sredinom rujna poslali i dopis Udruženju obrtnika s namjerom da podsjete one ugostitelje koji žele da obnove zahtjev.

– Ugostitelji su dobro znali svoje obaveze, jer su sami tražili terase izvan sezone. Zadovoljni smo što Sisak konačno ima tu mogućnost. Jedva smo se izborili da dobijemo dozvolu, pa me čudi takav postupak vlasnika kafića, to više jer podnošenje zahtjeva dva puta godišnje ne zahtijeva poseban trud i vrijeme. Neki su se možda mislili prošvercati još ovaj mjesec – kaže tajnik Udruženja obrtnika Nenad Joksimović.

Najam javne površine za terasu u središtu grada u sezoni je 40 kuna po četvornome metru, a izvan sezone 15 kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar klimavi
klimavi
12:02 06.10.2010.

smeće lopovsko

Avatar pahor
pahor
14:40 06.10.2010.

Joj kako su velike kazne dobili,brutalnih 400kn...jadni vlasnici,kako če to platit???Morat če radnicima umanjit plaču za 10%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije