Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARAN SLUČAJ

Kažnjen što mu 'nije sredio vojnu penziju, a uzeo je novac'

Ilustracija
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/3
23.10.2020.
u 14:56

U postupku svjedok kazuje kako je D.E. “poznat po sređivanju takvih stvari u Zagrebu”, no to nije bitno za istragu jer se Zagrepčaninu sudi za to što je uzeo novac, a nije sredio mirovinu

Zagrepčanin D.E. (1956.) osuđen je na osam mjeseci uvjetnog zatvora zato što nije “sredio vojnu mirovinu” jednom Petrinjcu iako je za to uzeo novac. Mora vratiti i novac koji je Petrinjac “investirao” u taj nelegalni čin, koji u konačnici nije proveden. Čudan je to slučaj koji je započeo početkom 2012. godine kada se nezadovoljni Petrinjac M.P. požalio poznaniku da mu ne žele priznati pravo na vojnu mirovinu, smatrajući da na nju ipak ima pravo.

Predao je, rekao je poznaniku, sve dokumente, no HZMO ga je odbio uz obrazloženje da nema pravo na mirovinu. No, tad mu je poznanik spomenuo jednog Zagrepčanina koji preko veze u HZMO-u sređuje takve stvari za oko 7000-8000 kuna.

I ubrzo se dvojac čuo i našao, dogovorili su se da će mu Zagrepčanin to srediti za nešto manji iznos od uobičajenog, pa mu je M.P. u nekoliko navrata u tu svrhu uplatio 3700 kuna. I M.P. čekao je da se njegov problem sredi, ali ništa. Negdje je zapelo, govorio je D.E., pa je M.P. izgubio strpljenje i otišao do Općinskog državnog odvjetništva u Sisku i podnio kaznenu prijavu što mu D.E. nije „sredio vojnu mirovinu, a uzeo je novac”. I Općinsko državno odvjetništvo u Sisku 2015. podiže protiv D.E. optužnicu zbog prijevare. U postupku svjedok kazuje kako je D.E. “poznat po sređivanju takvih stvari u Zagrebu”, no to nije bitno za istragu jer se Zagrepčaninu sudi za to što je uzeo novac, a nije sredio mirovinu.

D.E. ne negira da mu je M.P. uplatio novac, što se vidjelo i na bankovnom računu, ali tvrdi da je to bilo za “neke autodijelove”. No, Petrinjac je uporan i tvrdi na Općinskom sudu u Sisku da mu je platio za “sređivanje papira u HZMO-u”, a to potvrđuje i svjedok koji ih je spojio.

Sud staje na njihovu stranu te je Zagrepčanin D.E. u konačnici za “nesređivanje” vojne mirovine, što je prijevara, osuđen na osam mjeseci zatvora uvjetno, te Petrinjcu mora vratiti 3700 kuna i platiti trošak suda u iznosu od 500 kuna.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
18:24 23.10.2020.

trebali su oba u buksu za davanje i primanje mita - korupcija - barem 5 godina

DU
Deleted user
18:06 23.10.2020.

Pa zar ne bi trebala obadvojica u zatvor??? Ovaj zbog namjestanja a ovad drugi zbog prevare??? Ovo kao i za Rimac,,,dobila stan koji joj nije uopce pripadao i sud dokazao,,onu osudili,,,a Rimac nevina i jos joj stan osto...........I onda se Plenki cudi kad mu osoba dodje s kalasaom na Markov trg..............

TO
ToTu
18:50 23.10.2020.

Mora da su članovi zna se i domoljubi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije