Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena škola

Kažnjava li aktualna SDP-ova vlast Požegu zbog rezultata izbora?

Glazbena škola u Požegi
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/2
12.11.2013.
u 17:25

Prije tri tjedna požeški gradonačelnik Vedran Neferović pred novinarima je kazao da je konačno riješeno pitanje nastavka financiranja radova na Glazbenoj školi, odnosno da je Grad Požega s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisalo ugovor po kojem će trošak dodatnih radova u iznosu 2,5 milijuna kuna ravnomjerno podijeliti. Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik je kazao kako je došlo do jednostranog raskida ugovora od strane Ministarstva koji je potpisao resorni ministar i potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

- Ovo jednostrano poništenja ugovora o zajedničkom financiranju, dogradnji i rekonstrukciji Glazbene škole u Požegi, jedan je nerazuman, štetan i po svemu sudeći politikantski čin. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić demonstrira politiku usmjerenu protiv  razvoja Grada Požege i njenih stanovnika, jer kako drugačije objasniti da samo u 14 dana poništi vlastiti potpis na ugovoru kojim se sufinanciraju radovi na Glazbenoj školi. Obrazloženje kako to čine jer su radovi na školi već obavljeni što je navodno u suprotnosti s ugovorom, je smiješno – istaknuo je gradonačelnik Neferović.

Dodao je da će Glazbena škola ovog tjedna biti u potpunosti dovršena nakon čega će trebati obaviti još tehnički prijem. Grad Požega će unatoč raskidu ugovora pokušati još jednom obaviti razgovor u Ministarstvu kako bi se zajednički riješilo pitanje financiranja.

- Imajući u vidu i neke druge akcije posljednjih dana, izjave koje su demonstrirane u Požegi od strane drugih ministara nameće se zaključak da aktualna hrvatska vlast želi kažnjavati Grad Požegu i Požežane zbog rezultata na lokalnim izborima. Želim vjerovati da će pobijediti razum i da će Grad Požega imati primjeren odnos u Vladi RH. Stoga pozivam potpredsjednika Vlade da još jednom preispita svoju odluku, da se izdigne iznad destruktivnog politikantstva te da se i ovaj ugovor o financiranju Glazbene škole ipak realizira. Ukoliko se to ne dogodi Grad Požega će iznaći načina da ovaj projekt, koji bi s ovim tjednom bio završen, isfinancira vlastitim snagama – poručio je Neferović dodajući da je Ministarstvo imalo stalni nadzor nad radovima, a tjedan dana prije potpisivanja ugovora predstavnici Ministarstva su bili u obilasku građevine.

Zapitao se i zašto saborski zastupnici iz Požege šute na ovakav potez Ministarstva. Dodao je da unatoč jednostranom poništenju ugovora neće pribjeći tužbama.

>>Najsuvremenija Glazbena škola u Hrvatskoj bit će u Požegi

Komentara 2

CR
croatia652
22:20 12.11.2013.

Aktualna vlast ne kažnjava požežane, ona se iživljava na njima.

KA
kaptol
09:35 17.11.2013.

aktualnoj vlasti mozda nije potrebna muzicka skola jer oni kukuricu a ne pjevaju toje razlika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije