Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spriječili nesreću

Kaznili radnike Hitne pomoći jer su zaustavili pijanog vozača!

Hitna pomoć
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
27.12.2013.
u 14:57

– Krivi smo jer smo "upotrebljavajući tjelesnu snagu držali za ruke i noge pijanog vozača i onemogućavali mu da se digne" te da smo to učinili tek po dolasku policije kad nam je rečeno da se prestanemo tući – rekao je dr. Dragan Vujović

Sutkinja Prekršajnog suda u Puli uz pijanog vozača kaznila je i sva tri člana Hitne medicinske pomoći koji su ga prije godinu dana uspjeli zaustaviti, piše Glas Istre.  

Sutkinja je sudila po prijavi policije, a članovi Hitne dobili su po 150 kuna kazne zbog narušavanja javnog reda i mira. Problematični vozač kažnjen je jedinstvenom kaznom od 2400 kuna, a u njegove "grijehe" navodi se narušavanje javnog reda i mira, vožnja pod utjecajem alkohola, odbijanje alkotestiranja, vožnja bez vozačke dozvole te nepropisno parkiranje.

Više puta zvao policiju

– Kao što se vidi iz obrazloženja, krivi smo jer smo "upotrebljavajući tjelesnu snagu držali za ruke i noge pijanog vozača i onemogućavali mu da se digne" te da smo to učinili tek po dolasku policije kad nam je rečeno da se prestanemo tući – rekao je dr. Dragan Vujović. Vujović je objasnio da je toga dana više puta zvao policiju. Prvi put kada su vidjeli da automobil krivuda ulicom, a drugi put kada je vozač pred pješačkim prijelazom "podignuo ručnu, zanio i bočno stao ispred zapanjenog vozača".

Kada su ga uspjeli zaustaviti, vikao je na njih i prijetio da će ih tući, a policija nije dolazila. Uspjeli su mu uzeti ključ automobila, na što je vozač želio ukrasti vozilo Hitne pomoći. – Uvjeren sam da smo odradili dobar posao i stvarno spriječili potencijalnu veliku nesreću – rekao je dr. Vujović.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Ubio ga jer je branio njegovu suprugu!

Komentara 17

DU
Deleted user
15:10 27.12.2013.

Nase sudstvo. Kanalizacija je super cista u odnosu nanj.

Avatar bodavica
bodavica
16:03 27.12.2013.

kod nas i dalje važi da je policija nenormalna a sudstvo totalno nesposobno kad se ovakve gadarije mogu događati, O presudama da ne govorim jer u pravosuđu ima sudaca koji ne mogu ovce čuvati a kamoli dijeliti pravdu!!!!!

Avatar _Hedon_
_Hedon_
15:28 27.12.2013.

Da su ga pustili da vozi i da je nekog ubio, onda bi medicinare zatvorili u rešt ... pomozi sirotu na svoju sramotu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije