Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆ ZATVOR

Kazneno prijavljeni roditelji čiji je sin umro zbog neishranjenosti

bolnica ljubljana
Yerpo/Wikipedia
29.09.2011.
u 20:38

Doktori napominju kako su ovakvi slučajevi vrlo rijetki i da su se roditelji nesretno preminulog Mihe oglušili na sugestije liječnika da dijete hrane raznoliko bez obzira na njihovu vegetarijansku prehranu.

Slovenska policija je podignula kaznena prijava protiv roditelja, čije je dijete umrlo zbog neuhranjenosti. Naime, sumnja se da su oni svojim načinom življenja i prehrane odgovorni za smrt tek rođenog dječačića. Dječak Miha je težio svega oko tri i pol kilograma, a dovežen je u ljubljansku bolnicu radi upale pluća. Doktori su dodatnim pretragama ustanovili da je dječak imao otrovanje krvi, te da njegov organizam to nije mogao izdržati. Doktori sumnjaju da mu je imunitet bio slab zbog toga jer su ga roditelji hranili vegetarijanskom prehranom koju su i sami prakticirali, javlja slovenska televizija RTV SL.

Doktori napominju kako su ovakvi slučajevi vrlo rijetki i da su se roditelji nesretno preminulog Mihe oglušili na sugestije liječnika da dijete hrane raznoliko bez obzira na njihovu vegetarijansku prehranu.

Oba roditelja su visokobrazovana i žive u mjestu Mirne Peči kod Novog Mesta. Ako im se dokaže krivnja mogli bi oboje biti osuđeni na kaznu zatvora do tri godine.

 


 

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
22:39 29.09.2011.

visokoobrazovane budale izgleda... do 25 godine se ne bi smjelo jesti vegetarijansku hranu samo a i nakon toga bi trebalo prelaziti postupno a ne odjednom. treba ih sterilizirati oboje... neki ljudi ne zasluzuju djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije