Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJE PODUZETNIKA

Kazneno prijavljeni jer su oštetili dvije tvornice za 725.000 kn

dalmatinka nova
arhiva VL
22.02.2012.
u 10:32

Vedran Š. i Snježana B. sumnjiče se da su zajednički i dogovorno u više navrata virmanima prebacili neosnovana potraživanja veća od 725.000 kuna i tako oštetili tvornicu Dalmacija i sinjsku Dalmatinku Novu

Kaznene prijave redovitim putem zbog krivotvorenja isprava zaradili su poznati stečajni upravitelj iz Splita Vedran Š. (57) i Snježana B. (46). Službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad Vedranom Š., stečajnim upraviteljem poduzeća Dalmacija, tvornice ferolegura iz Dugog Rata, i Dalmatinka Nova iz Sinja te Snježanom B., vlasnicom poduzeća Mellitas, koja je obavljala knjigovodstvene usluge za ta dva poduzeća u stečaju.

Sumnjiči ih se da su zajednički i dogovorno od travnja 2009. do studenog 2011. godine u više navrata virmanima prebacili neosnovana potraživanja veća od 725.000 kuna i tako oštetili tvornicu Dalmacija i sinjsku Dalmatinku Novu. Nadalje, utvrđeno je da je Snježana internet-bankarstvom dio novca uplaćivala na svoj tekući račun i na tekuće račune članova svoje obitelji. Usto nije uplatila u korist fondova i proračuna 27.000 kuna za poreze i doprinose nego je novac zadržala na računu svoje tvrtke.

U policiji nam je potvrđeno da je Snježana B. nedavno uhićena s Nenadom Pralijom i Špirom Barbarićem zbog sumnje za mito u slučaju nogometnog kluba Split. Poslije nekoliko dana ona je puštena iz pritvora. A Vedran Š. bio je i stečajni upravitelj u tvrtki Željezara Split koja je nedavno prodana poznatom gospodarstveniku Petru Pripuzu.

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:16 22.02.2012.

U Hrvatskoj je to Moderno ! Cijela nacija naućena od Političara : da je nabolje , smuljati što više novca. Što više smuljaš - veći si uglednik, još ako imaš i koji mjesec zatvora,onda si sazreo za Šefa Države ============== Moja djeca žele biti Političari blizu Državne Kase, ehhh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije