Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPRAVNA GRADNJA Pirovac uoči lokalnih izbora potresa gospodarsko-politička afera

Kazneni progon čelnika HSS-a, Pirovca i Vodica

27.01.2009.
u 16:16

Policijska uprava šibensko-kninska završila je kriminalističku obradu nad načelnikom općine Pirovac Antom Šparicom (50), za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protupravne gradnje, kazneno djelo nesavjesna gospodarskog poslovanja i kazneno djelo povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Istom je kriminalističkom obradom utvrđeno da je poduzetnik Slavio Skočić (58), predsjednik Gradske organizacije HSS-a i vijećnik Gradskog vijeća Vodica, počinio kazneno djelo povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

“Osumnjičeni 50-godišnjak je tijekom 2006. naredio gradnju parkirališta na pomorskom dobru bez prethodnog pribavljanja potrebne građevinske dozvole, a za što je izvođaču radova isplaćeno 196.919,60 kuna.

Usto, istom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičeni 50-godišnjak i 58-godišnjak tijekom 2006. godine sklopili poslovni odnos koji nisu evidentirali u svojim računovodstvenim dokumentacijama. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog navedenih kaznenih djela”, piše u priopćenju koje je potpisao načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Politički reket
– Žao mi je što se ovakve stvari događaju u suvremenoj demokratskoj državi Hrvatskoj koja stremi ulasku u Europsku uniju. Riječ je o čistom političkom reketu u kojemu, na žalost, sudjeluje i Policijska uprava koja uoči lokalnih izbora plasira ovakve podvale – ogorčen je načelnik Šparica.

Njemu se stavlja na teret to što je Općina uredila i asfaltirala parkiralište na rivi pokraj Robne kuće i podigla javni WC.

– Zemljano-šljunčano parkiralište u istome obliku tu postoji već 20 godina. Jedino što smo napravili jest da smo ga asfaltirali. Javni WC je montažni, unajmjen od zadarske tvrtke “Ilirija”, ali nitko od inspektora nije našao za potrebno dodirnuti ga i utvrditi da nije riječ o građevini – rekao je Šparica.

Općina i Komunalno poduzeće “Vrilo”, tvrdi Šparica, godinama pokušavaju s Lučkom upravom urediti odnose, ali kako javno pomorsko dobro nije još ucrtano u zemljišne knjige, prošle godine su. Kao i ostali priobalni gradovi i općine, počeli su naplaćivati parkiranje na rivi.

Tvrtka “Veslo” vlasnika Slavija Skočića iz Vodica kupila je od PZ-a “Pirovčanka” pravo dogradnje Robne kuće, poslovnog objekta sagrađena prije 20 godina na javnome pomorskom dobru. Kad je Skočić uređivao svoj dio Robne kuće, umjesto komunalnog doprinosa platio je 50.000 kuna za rekonstrukciju mjesne vodovodne mreže.

Žurba zbog sezone
– Bilo je to prije početka turističke sezone i žurilo nam se. Općina je za rekonstrukciju vodovodne mreže trebala raspisati javni natječaj, za što nije bilo vremena, pa je to uredilo “Veslo”. Sad je ispalo da to nismo evidentirali u svojim knjigama, ali radi se o tomu da Vodovod i odvodnja s Općinom Pirovac još nije napravio diobenu bilancu – rekao je Šparica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije