Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija u BiH

Kaznena prijava protiv Fikreta Abdića još nije zaprimljena?

Fikret Abdić (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
11.09.2013.
u 19:35

Fikreta Abdića tereti se zbog zloporabe položaja i ovlasti radi stjecanja imovinske koristi

Kaznena prijava koju je protiv Fikreta Abdića Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci podnijela Agencija za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine, u riječkom tužiteljstvu, neslužbeno se doznaje, još nije zaprimljena.

Prema pisanju BiH medija, u Agenciji smatraju da je Agrokomercovu imovinu u Hrvatskoj, a riječ je o stanu u Rijeci i kući u Voloskom pokraj Opatije, Abdić stekao nezakonito. Terete ga zbog zloporabe položaja i ovlasti radi stjecanja imovinske koristi, a operaciju je, navode u prijavi, izveo preko riječke tvrtke TD Agrokomerc koja je po Abdiću bila pravna sljednica Agrokomerca iz Velike Kladuše pa je preuzela imovinu.

Inače, na riječkom Županisjkom sudu u tijeku je sudski postupak protiv Abdića kojeg tužiteljstvo tereti da se na ime nevraćene fiktivne pozajmice od 600 tisuća kuna koju je kao privatna osoba dao Agrokomercu upisao kao vlasnik kuće i zemljišta u Voloskom vrijednih oko dva milijuna kuna. Nedavno se pojavila i informacija da je Babo s računa Agrokomerca u Beču na svoj privatni račun prebacio gotovo tri milijuna eura, što je obitelj Abdić opovrgnula. Abdić je u Hrvatskoj bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog na kladuškom području. Izdržao je dvije trećine kazne i lani je izašao iz zatvora u Puli.

>> Fikret Abdić: Tuđman je za muslimane učinio više od Mesića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije