Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska Kostajnica

Kaznena prijava protiv dvije osobe zbog kvara na vodovodu

hrvatska kostajnica
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/8
13.04.2016.
u 14:55

zbog nestručno osiguranih radova koji su u ožujku doveli do oštećenja magistralnog vodovoda policija je kazneno prijavila dvije osobe

Šestodnevni prekid opskrbe pitkom vodom za 2.000 stanovnika Hrvatske Kostajnice dobit će, izgleda, i svoj sudski epilog. Naime, zbog nestručno osiguranih radova koji su u ožujku doveli do oštećenja magistralnog vodovoda policija je kazneno prijavila dvije osobe.

Jedan je od njih 43-Stjepan Andrić na čijem se zemljištu u Panjanima izvođeni radovi dogradnje automobilske radionice, a drugi je 60-godišnja odgovorna osoba tvrtke iz Kalnika koja je radove obavljala.

Naime, policijska istraga je tvrdila kako je 43- godišnjak u Panjanima u lipnju 2015. angažirao tvrtku, koju zastupa 60-godišnjak, za radove iskopa i odvoza zemlje.

Nakon izvedenih radova, a uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno kiše i snijega, te neadekvatno izvedenog osiguranja klizišta, došlo je do oštećenja vodovodne cijevi magistralnog vodovoda i ometanja u opskrbi vode, zbog čega su grad Hrvatska Kostajnica i okolna mjesta šest dana bili bez redovite opskrbe vodom. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 150.000 kuna, koliko je plaćeno iz gradskog proračuna za obnovu vodovoda i opskrbu stanovnika vodom iz drugih izvora u tom vremenu.

Policija je stoga protiv dvojca nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog uništenja ili oštećenja javnih naprava. 

>>Grad šesti dan bez vode, a razlog je klizište nastalo zbog radova poduzetnika S. Andrića

Komentara 1

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:17 13.04.2016.

to je tuđmanova obećana švicarska - srednji vijek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije