Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekršajni zakon
Povratak na članak

Kazne na rasprodaji, od dva prekršaja platiš jedan

– Kazne su na rasprodaji ili na popustu, 50 ili 30 posto, ovisno kad ih platiš – rekao je laburist Branko Vukšić

Komentari 6

MA
maja007
10:57 31.01.2013.

evo zašto laburisti ne valjaju,uvidjeti će te da nisu ništa bolji ni od SDPni od HDZ ,malo će galamiti a onda će podržati svaki zakon koji SDP donese i ako je taj zakon iznimno loš, ovo je sve mazanje očiju,iju, pravosuđe se treba kompletno mijenjati a ne donašati nebulozne zakone, zar nije ne davno ustavni sud oprao vladu zbog donošenja ovakvih zakona,ljudfi moj pamet u glavu ova kompletna garnitura vladajučih u Saboru je za jedan veliki izgon iz države ,ovo ništa ne valja

VL
MR
mrzimnerad
11:42 31.01.2013.

Sama država pravi lakrdiju od svih zakona u državi, šaljući poruku, ako već griješite platite pola, opraštamo cijelu kaznu. Uistinu. krasna poruka i to od onih koji bi trebali osigurati provođenje zakona u državi i to jednako za sve građane. Uistinu je Linić gladan love. Jako lijepa poruka svima onima koji su planirali bilo kakav posao u Hrvatskoj,..ne plačajte, nagoditew se sa lokalnim birokratom /uz mito,narano/,pak će on odlučiti koliko da Vam naplati. Makar i od kukurikavaca, bogme previše je.

VL
AA
aabbcc
11:40 31.01.2013.

. Te novcane kazne treba ukinuti jer takva kazna nije za sve jednaka i u rasponu je 1-1000, zavisi da li placa sirotinja ili tajkun. Za neke su smijesne i gubljenje vremena na putu... Do nekog pametnijeg, pravicnog rjesenja trebaeba davat samo policajcu baksis i produziti..

VL
LI
Livi
11:57 31.01.2013.

Bezakonje ne vodi nicemu, naravno, ali bi ljudi prvo trebali imati posla pa zaraditi novca kako bi mogli platiti kazne. No, i ovdje se pokazuje sva bijeda u razmisljanju ovih kukurikavaca. Bit ce zapamceni, ne po otvaranju poduzeca nego poo zatvaranju. Bit ce upamceni i po najuspjesnijem oglobljivanju svog naroda i utjerivanju dugova i visini poreza. To bi sve bilo u redu da su i prema sebi tako strogi i da se drze zakona. Oni voze u drugom smjeru i ne moraju se bojati kazne. Oni uplacuju za svoje tetke novac iz opcinskog proracuna i nema kazne nego ga jucer prikazuje HRT kao saborskog zastupnika za saborskom govornicom (Antesic s Raba).

VL
TO
Toni50
12:11 31.01.2013.

Zakon preuzet iz Austrije ! Orsat Miljenić. Ministar je naveo da broj zaostataka prekršajnih slučajeva godišnje raste za 10 do 12 tisuća, s tendencijom rasta, a da bude naplaćeno svega 12 posto izrečenih kazni. Samo budale vjeruju u Hrvatskoj daa se sve treba uredno plačati i gladovati . Večina pozna sustav i funkciju RH. Vidjeli smo nedavno po novinarki VL na 16 poziva suda se nemoraš odazvati i još si u pravu !!!

VL
AA
aabbcc
13:44 31.01.2013.

. Novcane kazne bi trebalo zamijeniti (preracunati) sa mjesecima oduzimanja prometne a po napunjenih 12,tj. 1 godinu oduzimati prometnu. Ovo sa novcanim je prosjacka-ciganska posla u cijeloj Evropi..ili KAZNE samo za sirotinju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.