Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasprava u Haagu
Povratak na članak

'Visina kazni za ratne zločine u BiH ne odgovaraju težini zločina'

Tužiteljica Barbara Goy je istaknula da je presudom utvrđeno da su odgovorni po jednom od najtežih oblika odgovornosti i da su bili su ključni sudionici udruženog zločinačkog pothvata pa su kazne za takva djela neodgovarajuće

Komentari 4

NE
Nenadjebivi
14:06 28.03.2017.

Politički sud i politička optužnica , samo u Haškom sudu postoji izmišljeni termin udruženi zločinački pothvat kojeg ne priznaje nijedan drugi sud na svijetu . Armija BIH je tokom sukoba sa HVO-om počinila najmanje podjednak ako ne i veći broj zločina pa zašto njih nitko ne osuđuje , što se tiće Mostara ABIH je izvršila napad na zapadni dio Mostara s ciljem da zauzmu čitav grad ali u tome su spriječeni i onda poslje kukaju kako su oni napadnuti nakon što nisu uspjeli ostvariti scenarij iz Bugojna ili Travnika , također iz Hrvatske je naoružavana, opremljena i jednim dijelom obučavana ABIH pa kako tu činjenicu tumaći Haški sud kada kaže da je Hrvatska pomogala HVO a jednako je pomagala i ABIH čiji su mnogi pripadnici prethodno bili pripadnici HVO-a ili HOS-a . Etnička slika najbolje govori tko je najviše protjeran i tko je najviše stradao u tom sukobu a to su Hrvati , što je sa Hrvatima iz Bugojna njih 15 000 koji su u cjelosti protjerani ili onima iz Travnika ili Vareša , neću sada ovdje nabrajati sve zločine ABIH nad Hrvatima , ima svega toga opširno na internetu koga zanima , ali ovdje se sudi jednom narodu hrvatskome koji je najviše stradao od sva tri naroda u BIH čiji je broj prepolovljen u odnosu na prijeratni i koji je danas u najtežoj situaciji sustavno majoriziran i očigledno se ovom presudom nastoji sprijećiti BIH Hrvate u bilo kakvom pokušaju ostvarenja svoje ravnopravnosti i konstitutivnosti što je zapravo jedino i moguće formiranjem zapravo obnovom svog entiteta.

VL
DO
domljani
19:52 28.03.2017.

za svaki ukradeni milion godinu dana zatvora

VL
ST
Stipan
20:52 28.03.2017.

Oni su lopovi i pored toga i kriminalci i zločinci . Pravi Hrvati iz Hrvatske se trebaju sramiti zbog ovih divljaka.

VL
Avatar dobry
dobry
16:23 28.03.2017.

Budimo realni, hrvatski državni vrh toga vremena pokušao je Hrvate BiH iskoristiti za svoje ciljeve i odbacio ih poslije kao zgužvanu krpu...Niti je ostvaren zacrtani cilj, a zavadili su nas sa našim prirodnim saveznicima-Bosancima. Za dobrobit oba naroda, i Hrvati i Bosanci moraju napraviti kompromis i pomirenje i jednom za svagda istjerati istinu na čistac, jer prava opasnost, podjednako za oba naroda, je istočno od Drine i Dunava.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.