Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
društveno korisni rad

Kazna za pijane vozače na Tajlandu – rad u mrtvačnici

tajland
Foto: PR FOTO
12.04.2016.
u 12:50

Godišnje u prometnim nesrećama na Tajlandu smrtno strada 24.000 ljudi, a jedan od najčešćih uzroka je vožnja u alkoholiziranom stanju

Vozači koje policija za volanom zatekne u pijanom stanju bit će kažnjeni odrađivanjem društveno korisnog rada u mrtvačnici, u sklopu mjera što su ih donijele tajlandske vlasti kako bi se poboljšala neslavna bilanca kada je posrijedi sigurnost u prometu.

Vlasti se nadaju da će uz pomoć takvoga "šok-programa" vozači postati svjesni činjenice da vožnja u alkoholiziranom stanju nekoga može ubiti, osobito zbog poraznih podataka po kojima je Tajland u vrhu popisa zemalja u kojima je smrtnost u prometu iznimno visoka. Neslavni rekord, ispred Tajlanda, drži samo Libija

Visoki dužnosnik službe za provedbu kazne pri ministarstvu pravosuđa Nontajit Netpukkana objasnio je da je vlada odlučila provesti u djelo prijedlog njegova ministarstva.

– Prije smo alkoholizirane vozače za volanom kažnjavali društveno korisnim radom u bolnicama, no smatramo da će društveno koristan rad u mrtvačnici biti korisniji za prekršitelje zakona. Vjerujemo da će tada dobiti jasniju sliku o tome što je najteža posljedica vožnje u pijanom stanju – kazao je Netpukkana.

Odluka je objavljena uoči trodnevne proslave Songkran, tajlandske Nove godine, koja se nerijetko protegne i na sedam dana. Tada po statističkim podacima na prometnicama u zemlji stradavaju stotine stanovnika. 

Godišnje u prometnim nesrećama na Tajlandu smrtno strada 24.000 ljudi, a jedan od najčešćih uzroka je vožnja u alkoholiziranom stanju. 

>> Zašto Hrvatska ne želi ružičaste eure

Komentara 2

Avatar fuzzy
fuzzy
15:20 12.04.2016.

"...na Tajlandu..."?!? Bože, nepismenih li novinara.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:38 12.04.2016.

"Na Tajlandu" me ne čudi ergo današnji "novinari" uporno brkaju Tajland s Tajvanom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije