Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vješti prevaranti

Kazina zarazili virusima pa novac trošili na automobile

\'25.01.2010., Rijeka - U 2.30 sati u Tower Centru Rijeka, 5 kat, u automat klubu Picasso doslo do sukoba izmedu dvije osobe u kojem je jedna osoba zadobila prostrjelnu ranu lijeve noge Photo: Nel Pav
Nel Pavletić/Pixsell
26.08.2011.
u 19:35

Od 17 osumnjičenih, desetorici određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te utjecaja na svjedoke.

Skupina prevaranata, njih 17, od kojih su desetorica od danas u istražnom zatvoru u Rijeci, u deset mjeseci, od listopada lani do 24. kolovoza, kada se oko njih stegla mreža USKOK-a, opelješilo je najmanje 99 automata za igre na sreću u klubovima u Bujama i drugim mjestima u Hrvatskoj.

Ubacujući u automate virus, “vješti igrači” domogli su se najmanje milijun kuna igrajući na sigurno.

USKOK je donio nalog o provođenju istrage sumnjičeći ih za udruživanje radi počinjenja djela računalne prijevare i pranje novca.

U riječkoj Via Romi tako na mjesec dana zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela ostaju Davor Permin (45) iz Ivanca Bistranskog, Dražen Šižgorić (37) iz Viškova, Zdravko Kovačević (40) iz Rijeke, Pavle Gabrić (47) iz Zagreba, Marko Gabrić (35) iz Zadra, Božidar Plančić (35) iz Zagreba, Jadranko Bešanić (48) iz Zagreba, Dinko Živković (45) iz Zagreba, Zvonimir Gašpar (39) iz Rijeke i Davor Gašpar (36) iz Rijeke.

Permin, Šižgorić i Kovačević povezali su se i nabavili računalne programe tzv. viruse podešene za modificiranje verzija programa instalacijom na automate za igre na sreću. Potom su Šižgorić i Kovačević sa zasad nepoznatim osobama, vjerojatno s nekim iznutra ili sa serviserima, tijekom servisiranja automata viruse ubacili u originalne programe i izmijenili ih da “rade za njih”. Trojka je počela igrati na takvim sređenim automatima, a potom su angažirali i druge “igrače” koji su igrali i uz vrlo male uloge ostvarivali dobitke, sve uz upute i šifre koje su im trojica šefova davala telefonski. Virusi aktivirani u nekoliko stupnjeva vrijedili su za 30 igara.

Četvoricu se sumnjiči i za pranje novca. Kupovali su automobile i u više banaka otvarali račune na koje su polagali novac kako bi prikrili da je stečen na nezakonit način.

Komentara 14

MO
modovisisajteMaraschino
22:15 26.08.2011.

Oceanovih 10 :)

RO
rondomilk
22:29 26.08.2011.

ništa čudno umjesto novac Casinu završavao je u privatnim džepovima. kakve su to igre na sreću ako stalno gubiš???

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
20:30 26.08.2011.

- Oplačkali pljačkaše,...........bravo momci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije