Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište u kući

Kazališno vijeće Ilijića više ne želi za ravnatelja Gradskog kazališta

'01.12.2008.,Karlovac -  Zvonimir Ilijic, ravnatelj Gradskog kazalista Zorin doma  Photo Kristina Stedul Fabac/Vecernji list'
'Kristina Stedul Fabac/Vecernji l'
26.12.2011.
u 11:49

Protiv Ilijića je prošli mjesec podignut optužni prijedlog; službeni auto koristio je privatno i oštetio kazalište za 21.000 kuna

Iako je natječaj za ravnatelja karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom raspisan još sredinom studenog, novi ravnatelj još nije izabran. Na natječaj su se javila dva kandidata, aktualni prvi čovjek kazališta Zvonimir Ilijić, te Lidija Hamp koja živi u Veneciji.

 – Kazališno vijeće je procijenilo da jedna prijava ne ispunjava zakonske odredbe natječaja. Vezano za prijavu koju je dostavio sadašnji ravnatelj Z. Ilijić, a u konstalaciji opterećenja, Kazališno vijeće u ovom trenutku smatra da njegov kontinuitet kao ravnatelja ne bi bio dobar.

No, Gradsko vijeće donosi konačnu odluku o izboru ili poništenju natječaja. Mišljenje Kazališnog vijeća bit će na sjednici Vijeća početkom siječnja 2012. Odluka Gradskog vijeća može biti u skladu s mišljenjem Kazališnog vijeća, ali i ne mora - kazala je Andreja Barberić, glasnogovornica karlovačke gradske uprave.

Opterećenje u slučaju Ilijić, svakako je podizanje optužnog prijedloga zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Policija je još u lipnju podnijela kaznenu prijavu protiv Ilijića zbog lažiranja putnih naloga od 2007. do 2011. jer je službeni auto koristio u privatne svrhe i time oštetio proračun kazališta za 21.000 kuna. No, kako je rekao i dogradonačelnik Dubravko Delić, Grad nije zadovoljan poslovanjem kazališta, te narušenim međuljudskim odnosima u ustanovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije